Armani izbjegao istorijski preokret, Barsa rutinski preskočila Zenit i zakazala obračun sa Italijanima u Kelnu

Ševon Šilds pogodio trojku za 91:79 za 78 sekundi do kraja, a onda sa dvije izgubljene lopte dozvolio Bajernu da priđe na 91:89 i ima napad za pobjedu

6395 pregleda 0 komentar(a)
Umalo da pokvari perfektno izdanje: Ševon Šilds, Foto: Euroleague
Umalo da pokvari perfektno izdanje: Ševon Šilds, Foto: Euroleague

Nakon drame u Istanbulu između Anadolu Efesa i Real Madrida, u Milanu je umalo viđen jedan od najvećih preokreta u istoriji košarke.

Armani je sve vrijeme vodio protiv Bajerna, imao plus 17, a na 78 sekundi do kraja, trojkom Ševona Šildsa, stigao do 91:79.

Pomislilo se da je kraj, ali onda je uslijedio finiš za pamćenje. Vladimir Lučić je i drugog pokušaja pogodio trojku, potom je Džejlen Rejnolds kaznio izgubljenu loptu Kajla Hajnsa i smanjio na 91:84, a onda bio precizan i iza linije 6,75 nakon promašaja Serhija Rodrigesa.

Tada je Šilds upao u "crnu rupu" - za sekundu je prvo izgubio loptu i omogućio Vejdu Boldvinu da smanji na 91:89, a potom i napravio ofanzivni faul nad Žan-Markom Šiškom.

Andrea Trinkjeri je uzeo tajm-aut, ali je Boldvina zaustavio Hajns i izborio "mrtvu" loptu.

Bio je viši u skoku, dodao loptu do Šildsa, koji je pogodio samo prvo bacanje. Drugo je promašio, a Pol Cipzer promašio trojku za produžetka.

Šilds je tako umalo pokvario gotovo savršeno veče, jer je dao čak 34 poena, uz fenomenalan šut - 6-5 za tri, 6-4 za dva, 12-11 bacanja.

Dvocifren učinak imali su i Malkom Dilejni (16) i Hajns (12).

Rejnolds je predvodio Bavarce sa 19 poena, Boldvin je dao 17, Džadžuan Džonson 14...

Barselona je više nego ubjedljivo savladala Zenit (79:53), a Pau Gasol pokazao da je klasa čak i nakon dvogodišnje pauze.

Legendarni centar je upisao sedam poena i tri skoka za 15 minuta, ali je oduševio sa četiri blokade i tri ukradene lopte.

Kori Higins je bio najefikasniji u redovima Katalonaca sa 15 pogodaka, a u poraženom timu dvocifren učinak je imao samo Aleks Pojtres (11).

Bonus video: