Podgoričani žele još jedan “skalp”

Prošle sezone su podgoričkom timu pripala oba duela - u Beogradu slavio je 64:61, a pred svojim navijačima 74:68. Međutim, “crno-bijeli” imaju bolji bilans pobjeda kada je u pitanju skor u Podgorici (7-5), ali i ukupan u ABA ligi (17-8
0 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.12.2017. 10:54h

Odavno Budućnost Voli nije dočekivala derbi protiv Partizana u boljoj startnoj poziciji od rivala kao što je to slučaj večeras u “Morači” (19 časova). Podgoričani su lideri nakon devet kola, imaju samo jedan poraz i sedam pobjeda u nizu, i, s razlogom im pripada uloga favorita, i zbog toga što igraju pred svojim navijačima.

Sa druge strane, Partizan ove sezone nema kvalitet kao nekada, nije među glavnim kandidatima za trofej, ali može da bude itekako nezgodan protivnik, posebno što u ovom duelu ne može mnogo da izgubi, ali može mnogo da dobije.

Uostalom, Partizan je klub sa najvećom tradicijom i najviše trofeja u ABA ligi (šest, ali posljednji 2013. godine), pa je uvijek ispirativan protivnik…

"Čeka nas vrlo težak posao, naš protivnik je vrlo kvalitetan. Sigurno su u samom vrhu ABA, a i imali su prilike da iskoriste ovu pauzu da porade na unapređenju igre, u odbrani, jer su napadački vrlo potentni, to su pokazali mnogo puta", upozorava trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić, bivši trener Partizana, iz kojeg je ovog ljeta i stigao u Podgoricu.

Strateg “plavih” očekuje i novitete u igri Partizana za derbi u Podgorici.

"Spremali smo se za njihove kombinovane odbrane. Moraćemo da budemo vrlo koncentrisani u prvoj fazi njihovog napada, organizatori igre su vrlo agresivni prije nego što se postavi odbrana. Takođe, njihov prošli meč i 24 skoka u napadu su upozorenje. Bez obzira u kom sastavu ćemo biti, pokušaćemo da damo sve od sebe", dodao je Džikić, koji zbog povrede neće moći da računa na kapitena Suada Šehović, dok se u tim vraća Aleksa Ilić.

Partizan je poslije devet kola na petom mjestu na tabeli, ima učinak od pet pobjeda i četiri poraza, a u prošlom kolu pred svojim navijačima izgubio je od ljubljanske Olimpije.

Prošle sezone su podgoričkom timu pripala oba duela - u Beogradu slavio je 64:61, a pred svojim navijačima 74:68. Međutim, “crno-bijeli” imaju bolji bilans pobjeda kada je u pitanju skor u Podgorici (7-5), ali i ukupan u ABA ligi (17-8).

“Oni su vrlo dobra ekipa, sam vrh ABA lige. Stabilizovali su se, igraju odlično u napadu. Mnogo je važno u kom ritmu će se igrati, i ko će ostvariti prednost u skoku", rekao je plej Budućnost Volija Nikola Ivanović.

Bonus video: