Studentski centar protiv Sparsa: ABA liga na vidiku

Košarkaši Studentskog centra u današnji revanš protiv Sparsa (16 časova) ulaze sa 10 poena prednosti

5429 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović
Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ambiciozni projekat čelnika Budućnost Volija da u ABA ligi imaju i drugog predstavnika (kao Crvena zvezda i FMP), na pragu je realizacije - Studentski centar u drugi meč finala ABA 2 lige sa Sparsom ulazi sa kapitalom od 10 poena prednosti.

Tim Nenada Trajkovića cijele sezone igra sjajno, doživio je samo dva poraza (po jedan u regionalnom takmičenju i Prvoj ligi) i upisao čak 37 pobjeda, pa bi bilo iznenađenje da danas (početak u 16 časova) ne završi posao i debitantsku sezonu na ex-YU sceni kruniše plasmanom u elitni rang.

- Imamo 10 poena prednosti, ali to ne mora ništa da znači. Prva utakmica je bila fizički zahtjevna, kontrolisali smo je u većem dijelu, ali smo imali i veliki pad. Na kraju smo, ipak, iskoristili njihove greške i došli do 10 razlike - podsjeća Milić Starovlah.

„Studenti” su prije dva dana u „Morači” imali plus 15 na startu posljednje četvrtine, ali su u finišu pali i dozvolili timu Miodraga Kadije da smanji na 90:87 i 92:89. Srećom, za posljednjih pola minuta su napravili seriju 7:0 i sa dvocifrenom razlikom čekaju revanš.

- Imali smo 13-14 poena prednosti i onda dozvolili protivniku da priđe na tri. To je bio samo pad koncentracije, ništa drugo - naglasio je Starovlah i potencirao da će odbrana biti ključna.

I Andrija Slavković naglašava da će igra pod svojim košem rješavati pitanje šampiona ABA 2 lige.

- Spars je veoma kvalitetna ekipa. Čvrsto je ušao u prvi meč i iskoristio naš pad koncentracije da istopi veliku prednost, čime je došao na posjed zaostatka. Imali smo dva dana da se oporavimo fizički i psihički, a mislim da je 89 poena koje smo primili na prvoj utakmici previše - naglasio je 22-godišnji Bjelopoljac.

Trajković ima znatno veću rotaciju nego Kadija, a čini se i da je klasa na strani tima iz Podgorice.

- Energija koju imamo, atletski kapacitet i individualni kvalitet su nas krasili cijele sezone. To će biti aduti i u revanšu - zaključio je Slavković.

Bonus video: