Pavićević: Nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku

"Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha", kaže trener Mornara

8634 pregleda 3 komentar(a)
Foto: ABA
Foto: ABA

Mornar je u "Morači" propustio veliku šansu - svjestan je trener Barana Mihailo Pavićević nakon poraza od Budućnost Volija na startu polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Ali, nije gotovo, Mornar je spreman da se vrati u Podgoricu na majstoricu, a da bi do nje došlo mora da slavi sjutra u "Topolici".

"Prvi meč je arhiviran već u ponedjeljak veče. Uvijek gledam svoju ekipu, propustili smo veliku šansu da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći - odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine", rekao je Pavićević i nastavio:

"Sredinom treće dionice smo vodili 61:55 i šansu da odemo na veću razliku. Ali, to nismo iskoristili i onda su uslijedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakav pritisak, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku", istakao je trener Mornara.

Milko Bjelica je u prvom poluvremenu prve utakmice bio fantastičan.

"Protiv Budućnosti slijedi utakmica u kojoj nema predaje. Svjesni smo da u prvoj utakmici u odbrani u nekim situacijama nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. U Baru očekujem bolji meč s naše strane, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake", kazao je crnogorski reprezentativac.

Bonus video: