Vestbruk na korak od istorije, Lejkersi nemoćni bez Lebrona

Košarkaši Indijane savladali su Atlantu sa 133:126 i zadržali deveto mjesto u Istočnoj konferenciji

2990 pregleda 0 komentar(a)
Vestbruk u duelu sa Torontom, Foto: AP
Vestbruk u duelu sa Torontom, Foto: AP

Košarkaši Vašingtona pobijedili su poslije produžetka Toronto sa 131:129 i izbacili ga iz trke za plej-of.

Bredli Bil predvodio je Vizardse sa 28 poena, od kojih 14 u četvrtoj četvrtini, a Raul Neto postigao je 25 poena.

Rasel Vestbruk ostvario je 34. tripl-dabl u sezoni, a 180. u karijeri i sada ima jedan manje od rekordera Oskara Robertsona. Vestbruk je utakmicu završio sa 13 poena, 17 skokova i 17 asistencija i to je bio njegov šesti tripl-dabl u posljednjih sedam utakmica.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Paskal Sijakam sa 44 poena, uz 11 skokova i sedam asistencija, Geri Trent dodao je 25 poena, a Fred Vanvlit 22.

Pejsersi su izgubili peti put u poslednjih šest utakmica i pali su na četiri utakmice zaostatka za Vizardsima koji su na 10. mjestu Istoka.

Košarkaši Indijane savladali su Atlantu sa 133:126 i zadržali deveto mjesto u Istočnoj konferenciji.

Indijanu je predvodio Karis Levert sa 31 poenom, od kojih je postigao devet u posljednjih dva i po minuta, a imao je i 12 asistencija. Sjajnu partiju prikazao je i Domantas Sabonis sa 30 poena, devet asistencija i osam skokova.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Tre Jang sa 30 poena uz 10 asistencija, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je 28 poena.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse sa 118:94 i preuzeli treće mjesto u Zapadnoj konferenciji. U ekipi Klipersa sedmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Pol Džordž sa 24, uz sedam skokova i pet asistencija. Kavaj Lenard postigao je 15, uz osam skokova i šest asistencija, a Ivica Zubac 14 poena i osam skokova.

Klipersi su sada treći, skorom od 45 pobjeda i 22 poraza i deveti put u posljednjih 10 godina plasirali su se u plej-of. Aktuelni šampioni Lejkersi zauzimaju šesto mesto na Zapadu sa 37/29 i ekipe bi mogle da igraju u prvom kolu plej-ofa.

U timu Lejkersa, koji je izgubio četvrti put u posljednjih pet utakmica, najefikasniji je bio Kajl Kuzma sa 24 poena, a Montrez Harel dodao 14 i oni su jedini sa dvocifrenim brojem poena. Lejkersi su ponovo igrali bez Lebrona Džejmsa zbog problema sa skočnim zglobom.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Oklahomu sa 118:97 i popeli se na osmo mjesto Zapada. Voriorse je predvodio Stef Kari sa 34 poena, sedam asistencija i četiri skoka, Majkl Mulder postigao je 25 poena, a Endrju Vigins 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Oklahoma je izgubila petu uzastopnu utakmicu, odnosno 19. od poslednjih 20.

Košarkaši Dalasa savladali su Bruklin sa 113:109 i nanijeli mu četvrti uzastopni poraz. Dalas su predvodili Luka Dončić sa 24 poena, 10 skokova i osam asistencija, Tim Hardavej sa 23 poena i šest skokova i Dorijan Fini-Smit sa 17 poena i osam skokova.

U ekipi iz Bruklina najbolji je bio Kajri Irving sa 45 poena, pet skokova, četiri asistencije. Kevin Durent postigao je 24 poena, uz devet skokova i tri asistencije, a Blejk Grifin dodao je 10 poena i 10 skokova. Netsi su sada pali dvije utakmice iza vodeće ekipe Istoka Filadelfije.

Bonus video: