Mornar - Budućnost Voli: Rasplet ili majstorica

Mornar i Budućnost Voli večeras u Baru (21 sat) igraju drugu utakmicu polufinala plej-ofa ABA lige. „Plavi” vode 1:0

12178 pregleda 38 reakcija 20 komentar(a)
Duel Kobsa i Nidama, Foto: Savo Prelević
Duel Kobsa i Nidama, Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli želi da se plasira u finale, Mornar da seriji da novu dimenziju i prebaci pritisak na protivnika - najbolji crnogorski klubovi odigraće večeras u Baru (21 sat) drugi meč polufinalne serije ABA lige.

„Plavi” su stigli na korak od finala pobjedom u ponedjeljak u „Morači” 97:88, mada je Mornar dvije i po četvrtine bio pravi konkurent, vodio, do jednog momenta bio u ritmu... A onda se raspucala Budućnost - dala je devet trojki u drugih 20 minuta - pa timu Mihaila Pavićevića nije bilo spasa.

MILOJEVIĆ: ČVRSTA ODBRANA JE GARANCIJA

Budućnost ide u Bar da stavi tačku na seriju, ali...

- Mornar je sjajan tim. Igra dobro i kod kuće i na strani. Recept za pobjedu je čvrsta odbrana, kao što sam i rekao u najavi prve utakmice. Odbrana donosi trofeje. Da bimo savladali vjerovatnu najbolju napadačku ekipu u ligi odbrana mora da bude sjajna svih 40 minuta - rekao je trener Budućnosti Dejan Milojević.

Luka Mitrović, koji je imao zapaženu rolu u ponedjeljak, zna od koga prijeti najveća opasnost.

- U prvom meču smo pokazali i kako treba i kako ne treba igrati sa Mornarom. Nadam se da ćemo ući sa energijom, koju smo imali tokom većeg dijela druge četvrtine i tokom drugog poluvremena. Mislim da je to jedini put ka trijumfu protiv takve napadačke ekipe sa igračima koji u rukama imaju po 20, 25 poena. Tu prije svega mislim da Pulena i Nidama, koji su pokretačka snaga ekipe. Vajthed nakon povrede traži formu i može biti izuzetno opasan - istakao je Mitrović.

Igru u odbrani potencira i Džastin Kobs.

- Ključ su dobra odbrana i skokovi. Ne smijemo da im dozvolimo poene iz druge prilike.

PAVIĆEVIĆ: DA IGRAMO NAŠU KOŠARKU

Trener Mornara Mihailo Pavićević zna da je njegova ekipa u prvom duelu propustila veliku šansu:

- Propustili smo veliku priliku da možda već u prvom duelu steknemo prednost, jer kad je u pitanju plej-of teško je reći - odlučujuću prednost. Kad ovo kažem, mislim na dobro odigranu prvu četvrtinu, pa drugu i do sredine treće četvrtine - rekao je Pavićević.

- Sredinom treće dionice smo vodili 61:55 i imali šansu da odemo na veću razliku. Ali, to nismo iskoristili i onda su uslijedile neke greške, i u napadu i u odbrani, koje je kvalitetna ekipa Budućnosti kaznila i vratila se. Nema tu neke velike filozofije, gledaćemo da greške koje smo napravili u prvom meču svedemo na minimum u drugom. Bitno je da uđemo hrabro u duel, bez imalo respekta i straha. Nemamo bilo kakav pritisak, želimo da igramo našu košarku i nadam se da će nam biti dozvoljeno da igramo našu košarku - rekao je Pavićević.

BJELICA: NEMA PREDAJE

Poruka Milka Bjelice je jasna...

- Protiv Budućnosti slijedi utakmica u kojoj nema predaje. Svjesni smo da u prvoj utakmici u odbrani u nekim situacijama nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. Sada očekujem bolji meč s naše strane, biće sigurno snažniji otpor. Mislim da su šanse podjednake - zaključio je Bjelica.

Eventualna majstorica bi se igrala u utorak u Podgorici.

Bonus video: