Šampion takmičenja koje su pratili Vučević, Mirotić i De Bur biće poznati u septembru

Rekreativna liga je za tri godine postojanja privukla ogromnu pažnju sportske javnosti, ne samo u Crnoj Gori

2954 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Kome će biti uručen treći pehar namijenjen pobjedniku u košarkaškoj Rekreativnoj ligi Crne Gore biće poznato tek u septembru.

Zbog složene epidemiloške situacije, i u dogovoru ekipa učesnika, zanimljivo košarkaško rekreativno takmičenje, završnicu neće imati u vrelim ljetnjim danima…

Danilo Fatić, jedan od pokretača projekta, smatra da je odlaganje bilo jedino moguće rješenje…

“Organizatori KRLCG, nakon detaljne analize i komunikacije sa liderima svih ekipa učesnica, donijeli su odluku da se regularni dio sezone 2020/21, koji je prekinut u novembru prošle godine, zbog loše epidemiološke situacije, nastavi početkom septembra, na istom mjestu u hali Gimnazije 'Slobodan Škerović' u Podgorici”, kazao je Fatić.

Pripreme i uigravanje ekipa su kasnile jer je veliki broj igrača bio pozitivan na koronavirus, a i opština Nikšić je jedno vrijeme bila zatvorena.

“Iako je većina ekipa već neko vrijeme u treningu, iako se veliki broj naših pratilaca interesovao da li ćemo već ovog maja nastaviti prekinuti dio sezone, zbog više slučajeva zaraze kod igrača nekih ekipa, i zatvorenosti opštine Nikšić, zbog koje ekipe iz tog grada nisu imale mogućnosti za normalan trening, odlučili smo se da postupimo u duhu naših sportskih motiva zbog kojih smo se i okupili”, rekao je Fatić.

Rekreativna liga je za tri godine postojanja privukla ogromnu pažnju sportske javnosti, ne samo u Crnoj Gori.

Završnica prošle sezone bila je spektakularna.

Podršku finalistima, ekipama Geoservis i Luis Skola su pružili Luis Skola, Nikola Vučević, Nikola Mirotić, Ronald de Bur, Nemanja Gordić, Igor Jovović, Vladimir Kuzmanović...

“Nakon više nego uspješne prve dvije sezone našeg druženja i takmičenja ubijeđeni smo da će do septembra sve ekipe biti kompletne i u treningu, a ako zdravstvena situacija nastavi u ovom pozitivnom trendu, očekujemo i povratak gledalaca na mečeve naše lige. Plan je da se preostali dio regularnog dijela sezone 2020/21 završi do kraja oktobra, a šampiona KRLCG nakon odigranog plej-ofa očekujemo do kraja novembra ove godine”, istakao je Fatić.

Zaljubljenici u “kraljicu igara” koji su pokrenuli cijelu priču pozvali ekipe i iz ostalih gradova Crne Gore da se prijave za četvrtu sezonu KRLCG, koja bi krenula početkom naredne godine.

“Sve zainteresovane ekipe, za sezonu 2021/2022 se mogu prijaviti kod Organizatora sve do decembra ove godine, obzirom da je plan da nova sezona počne sredinom januara naredne godine”, zaključio je Fatić.

Bonus video: