Dončić isključen zbog faula, Dejvis razbio Finiks

Luka Dončić je isključen početkom treće četvrtine, a utakmicu je završio sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija

6528 pregleda 3 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši Dalasa pobijedili su Klivlend sa 124:97 i ostali ispred Portlanda na petom mjestu Zapadne konferencije uoči plej-ofa. Tim Hardavej postigao je 25 poena za pobjednički tim, a Džoš Ričardson 20.

Luka Dončić je isključen početkom treće četvrtine, zbog grubog faula nad Sekstonom, a utakmicu je završio sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija.

Klivlend je izgubio 10. uzastopnu utakmicu, a najefikasniji u ekipi bio je Kolin Sekston sa 24 poena i sedam asistencija.

Košarkaši Sakramenta pobijedili su Oklahomu sa 126:98 i ostvarili peti trijumf u posljednjih šest utakmica.

U ekipi Sakramenta osmorica igrača postigla su dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Moris Harkls i Terens Dejvis sa po 18 poena. Rišon Holms i Delon Rajt dodali su po 15, a Badi Hild 14 poena, sedam asistencija i pet skokova. Kinsgi su se ovom pobjedom primakli na dvije i po utakmice za San Antonijom za posljednje mesto u plej-ofu Zapadne konferencije. Sakramento se bori da uđe u plej-of prvi put poslije 14 godina i sada ima 30 pobjeda i 38 poraza, a San Antonio je na 32/35.

Darijus Bejzli bio je najefikasniji u poraženom timu sa 18 poena i šest skokova.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Finiks sa 123:110 i ostvarili treći trujumf u posljednjih 11 utakmica.

Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 42 poena, 12 skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i tri blokade. Aleks Karuzo u pobjedi je učestvovao sa 17 poena i osam asistencija, a sa 17 poena utakmicu je završio i Kentavijus Koldvel-Poup.

U ekipi nije bilo Lebrona Džejmsa, koji je propustio četvrtu uzastopnu utakmicu zbog povrede skočnog zgloba.

U ekipi Finiksa, koja je izgubila drugi put u posljednje tri utakmice, najefikasniji je bio Kameron Pejn sa 24 poena. Devin Buker postigao je 21 poen, a Kris Pol 13 poena, 10 asistencija i imao je četiri ukradene lopte.

Košarkaši Njujorka bili su bolji od Los Anđeles Klipersa sa 106:100 i prekinuli niz od osam poraza u Stejpls Centru. Derik Rouz predvodio je Nikse sa 25 poena, osam asistencija i šest skokova, a Redži Bulok dodao je 24. Ar Džej Baret postigao je 18 poena, a Džulijus Rendl 14 poena i 14 skokova.

U ekipi iz LA, Kavaj Lenard bio je najefikasniji sa 29 poena, a Pol Džordž postigao je 18 poena uz osam skokova.

U ostalim utakmicama Nju Orleans je pobijedio Šarlot sa 112:110 i zadržao šanse za plasman u plej-of, Minesota je savladala Orlando sa 128:96 i prekinula niz od tri poraza.

Bonus video: