Netsi zaustavili Vučevića: Bulse samo teorija drži u igri za plej-in

Odbrana na Vučeviću je bila posebno organizovana, Netsi su zaustavili njegovu igru dva na dva i pikove sa Zekom Lavinom i Kobijem Vajtom

7357 pregleda 0 komentar(a)
Durent u duelu sa Vučevićem i Vilijamsom, Foto: AP
Durent u duelu sa Vučevićem i Vilijamsom, Foto: AP

Čikago Bulse samo teorija drži u igri za plej-in, nakon poraza od Bruklina sinoć na domaćem terenu - 115:107.

Tri meča do kraja regularnog dijela sezone, Bulsi imaju tri pobjede manje od Vašingtona, koji zauzima 10. mjesto na Istoku.

U porazu od Netsa, Nikola Vučević je bio ispod napadačkog nivoa - 12 poena (5/18 iz igre), 12 skokova i šest asistencija.

"Nisam uradio svoj posao, nisam pomogao svom timu onako kako je trebalo. Nada postoji, zavisimo od Vašingtona, a ne samo od sebe, ali moramo da vjerujemo. Razočarani smo", kazao je Vučević.

Odbrana na Vučeviću je bila posebno organizovana, Netsi su zaustavili njegovu igru dva na dva i pikove sa Zekom Lavinom i Kobijem Vajtom.

"To što smo imali poseban plan za Vučevića pokazuje koliko ga cijenimo. Ovaj tim Čikaga je pun talenta, biće oni jaka sila naredne sezone", rekao je as Netsa Kevin Durent.

Vučević je bio akter nesrećne situacije u trećoj četvrtini, kada je slučajno u borbi za loptu udario laktom Kajrija Irvinga u lice - as Bruklina nije igrao do kraja meča, a možda će propustiti i završnicu regularnog dijela sezone.

Netsi su, inače, kontrolisali cijeli meč, Bulsi su u posljednjoj četvrtini smanjili zaostatak.

U pobjedničkom timu čak osam igrača sa dvocifrenim skorom - najefikasniji Durent sa 21 i Džo Heris sa 17 poena.

U timu Čikaga jedini na visokom nivou bio je sjajni Lavin sa 41 poenom.

Bonus video: