Vajthed i Gejbrijel otišli iz Mornara

U Baru procijenili koja im dvojica stranaca nisu potrebna za Kup i Prvenstvo Crne Gore

9675 pregleda 4 komentar(a)
Ajzea Vajthed i Keni Gejbrijel na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: Aleš Fevžer
Ajzea Vajthed i Keni Gejbrijel na utakmici sa Cedevita Olimpijom, Foto: Aleš Fevžer

Sezona u ABA ligi za Mornar je završena prije šest dana porazom od Budućnost Volija u drugom meču polufinala, ali su ostale još bitke za dva trofeja - u Kupu i Prvenstvu Crne Gore.

Još se ne zna kada će početi dva domaća takmičenja, jer se čeka da Podgoričani završe regionalno finale sa Crvenom zvezdom, ali se zna ko neće igrati za Ponos Bara u završnici sezone. Naime, saradnja je završena sa Ajzeom Vajthedom i Kenijem Gejbrijelom, čime se Mornar oslobodio viška stranaca.

Naime, Košarkaški savez Crne Gore je za ovu sezonu, zbog problema sa koronavirusom, povećao broj inostranih igrača koji mogu da se registruju za domaća takmičenja sa pet na šest, a treneri će pred utakmice moći da izaberu četvoricu, umjesto trojicu, kako je bilo do sada. Mornar je u jednom trenutku imao čak devet igrača sa stranim pasošima, plus Derika Nidama, koji ima i američki i crnogorski, ali se ranije rastao sa Džonijem Hemiltonom nakon njegovog „bijega” u Istanbul.

Tako će, ako se nešto ne promijeni, biti prijavljeno šest stranaca - Džejkob Pulen, Marko Jeremić, Nemanja Gordić, Aleksandar Lazić, Tejlor Smit i Uroš Luković. Budućnost, s druge strane, nema viška, jer ima pet stranaca - Vilija Rida, Melvina Edžima, Amedea dela Valea, Luku Mitrovića i Dragana Apića.

Prije finalnog turnira Kupa, Mornar mora da odigra četvrtfinale sa osvajačem ABA 2 lige Studentskim centrom, a pobjednik će se pridružiti Budućnosti, Lovćenu i Sutjesci. Mornar i Studentski centar će se sudariti i u polufinalu plej-ofa, dok drugi par čine Budućnost - Lovćen.

Bonus video: