Popović pred start finalne serije: Volio bih da bude publike, bolje je i malo navijača, nego prazna dvorana

Serija počinje u nedjelju u Beogradu, rivalstvo Budućnosti i Crvene zvezde je posljednjih godina žestoko, često i van sportskih okvira

4285 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija spremaju se za početak finalne serije plej-ofa ABA lige, treći put zaredom protiv Crvene zvezde.

Imali su vremena da se spreme, jer su Mornara u polufinalu eliminisali u dva meča, dok je aktuelni prvak igrao majstoricu sa Igokeom-

"Svi smo očekivali Zvezdu, uz poštovanje prema Igokei na svemu što je uradila. To se i dogodilo, Zvezda je ostvarila laganu pobjedu, kreće dugo očekivano finale", kaže Petar Popović.

Budućnost je u dobrom ritmu odigrala dva polufinalna meča, opravdala ulogu favorita protiv Barana, sada dolazi kao "izazivač"...

"Ne bih ulazio u analizu ko je bolji, mi ili ono. Treba da se spremamo najbolje što možemo i pokažemo najviše", kazao je Popović.

Ambicije su jasne...

"Mi smo pobjednici, imamo takav karakter, ni u jednu utakmicu ne ulazimo da nam je svejedno. Igramo dobru odbranu, fizički smo dobro spremni, a finalu sve mora da bude na vrunskom nivou da bi se pobijedio meč. Mi mislimo na prvi, nakon njega biće i taktičkih prilagođavanja. Probaćemo da pobijedimo na startu plej-of serije", ističe Popović.

Serija počinje u nedjelju u Beogradu, rivalstvo Budućnosti i Crvene zvezde je posljednjih godina žestoko, često i van sportskih okvira.

Dešavanja u finalu 2018. godine se ne zaboravljaju.

Ovoga puta dvorane neće biti pune, ali biće navijača, koji se vode pod nazivom "prijatelji kluba" - u Beogradu je njihovo navijanje osjetila Igokea i trener Dragan Bajić, koji je nakon trećeg meča kazao da nikada nije doživio takve uvrede.

"Kad smo igrali posljednju utakmicu u Beogradu, nije bilo publike, ali nije pitanje za mene - ima li je ili nema, to je pitanje za organizatore. Ja volim kad ima publike, kada se osjeća takmičarska atmosfera. Volio bih da bude navijača, ljepše je i sa malo publike, nego da nema nikoga u dvorani", naglasio je Popović.

Bonus video: