Lijep vikend u Hrvatskoj za mlade košarkaše Budućnosti

Juniori izborili plasman na završni turnir ABA lige, mlađi pioniri najbolji u Dubrovniku
83 pregleda 0 komentar(a)
Budućnost Voli mlađe selekcije, Foto: Savo Prelević
Budućnost Voli mlađe selekcije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.11.2017. 14:25h

Sjajna sedmica je iza mlađih selekcija Budućnost Volija. Najavljivani dugoročni projekat stvaranja igrača iz sopstvene škole dao je prve rezultate, i to u regionu.

Juniori Budućnosti, momci do 19 godina, izborili su nastup na završnom fajnl-foru juniorske ABA lige, osvajanjem drugog mjesta na kvalifikacionom turniru u u Zagrebu.

Na četiri meča, podgorički tim, ostvario je polovičan učinak, što je bilo dovoljno za dalji plasman.

„Ponosni smo na rezultate iz Zagreba. Prikazali smo da Budućnost ima budućnost. Naša ekipa je pokazala zavidan nivo odnosa prema igri i kvaliteta. Najvažnije je da smo pokazali da ne zaostajemo za ekipama iz regiona. A kada ne zaostajete za regionom, onda ne zaostajete ni za ekipama iz Evrope. Za nas je rezultat iz Zagreba motiv da nastavimo da radimo još jače i da naš osnovni cilj prozvodnja igrača da sprovedemo u djelo", kazao je trener Petar Mijović.

Direktor mlađih selekcija Gavrilo Pajović je istakao da su ostvareni rezultati za pohvalu.

„Na početku sezone smo istakli da će nam rad sa mlađim selekcijama biti na prvom mjestu i da je to temelj za funkcionisanje kluba. Velika nam je čast što ćemo biti na završnom turniru, u konkurenciji Crvene zvezde, Mege i Igokee”, rekao je direktor mlađih selekcija Gavrilo Pajović.

Juniori Budućnosti će u polufinalu 20. januara igrati sa Crvenom zvezdom, koja je godinama unazad učesnik i osvajač evroligaških turnira u tom uzarstu...

„Mi smo već krenuli sa pripremama, kako za našu ligu, tako i za nastup na fajnl-foru. Sigurno da nećemo ići tamo bez ambicija, kao što nismo otišli ni u Zagreb. Bićemo tvrd orah svima na tom turniru“, kazao je Mijović.

„Velika konkurencija nas čeka u završnici. Mega i Zvezda već godinama unazad imaju zapažene rezultate u juniorskoj Evroligi, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo zapažene rezultate“, kazao je kapiten Radule Raspopović.

I mlađi pioniri su imali uspješan vikend. Dominirali u Dubrovniku na turniru međunarodne mini lige.

„U finalu smo pobjedili Zadar, koji u svojoj školi ima 800 članova u mlađim kategorijama. Mislim da je u pitanju vrlo talentovana generacija 2005/06 godište. Pred njima je velika budućnost ako nastave da rade kako treba, a mi ćemo ih kao klub ispratiti“, kazao je trener mlađih pionira Marko Sekulić.

Odlukom trenera svih osam timova, učesnika turnira, Lazaru Mirotiću pripala je MVP-ti titula.

„Na treninizma smo dobro radili, zahvaljujući našim trenerima. Vjerovali smo da ćemo da pobjedimo u Dubrovniku. Naporno smo radili i osvojili smo prvo mjesto“, kazao je Mirotić.

Rezultati mlađih selekcija i projekta koji je pokrenut ove sezone najava su da Budućnost ima budućnost, te da će uskoro, neki novi klinci popuniti prvi tim.

Bonus video: