Dejan Milojević: Teže je doći do finala, nego dati sve od sebe u finalu

"Srećan sam što smo ovdje, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji", kazao je Milojević

3874 pregleda 29 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Dejan Milojević pokušaće da rastereti svoje igrače tokom finalne serije plej-ofa ABA lige i borbi za trofej sa Crvenom zvezdom, koja počinje u nedjelju u Beogradu.

"Meni je uvijek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, vidjećemo - nadam se da hoće", kazao je Milojević.

Budućnost je spremna za mečeve odluke...

"Srećan sam što smo ovdje, čestitke i Zvezdi, nije bilo lako doći do finala. Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji", kazao je Milojević.

"I mi i oni imamo neke prednosti. Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti".

Milojević je naglasio da su i Budućnost i Zvezda prije svega - snažni timovi.

"Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena... Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko... I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi".

Šta može da presudi?

"Osnove košarke su najvažnije - kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite... Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobjedama".

Prvi meč se igra u nedjelju od 18 i 30 u Beogradu.

Bonus video: