Čović: Učinićemo da sve protekne u fer i sportskoj atmosferi, plašim se da će sudije da zloupotrijebe protokole

U slučaju vrijeđanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, ali i da isprazne halu

7112 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO
Foto: BETAPHOTO

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović juče je saopštio da je napravljen precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vrijeđanja ili omalovažavanja aktera, kao nesportskog ponašanja publike.

U slučaju vrijeđanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, ali i da isprazne halu.

Povodom toga oglasio se Nebojša Čović, predsjednik Crvene zvezde, koji je za Tanjug rekao da se njegov klub nije saglasio sa tim, te da se plaši da "sudije ne zloupotrijebe takve protokole"-

"Naprotiv, rekli smo podržavamo da se to primijeni, ali na početku sezone, kako bi se spriječili nekakvi negativni događaji. To je jedina stvar zbog koje brinemo, ali za to su nam garant gospoda Vojinović i Dubravko Kmetović, da ti elementi protokola neće biti zloupotrebljeni. U slučaju da bude zloupotrebe, mislim da ćemo imati ogroman problem. Prvo, jer je to sve van propozicija, a drugo jer to nikom ne treba u ABA ligi", kazao je Čović.

"Igrači su uvijek bili u prvom planu, u ambijentu u kom oni igraju. Mi jednostavno nismo ti koji su započeli nešto što se događalo 2018. godine, ali ne bih se vraćao u istoriju. Pravo vrijeme za takve predloge, koje podržavamo, bilo je na početku sezone. Mi ćemo kao klub učiniti da sve potekne u fer i sportskoj atmosferi. Pomalo licemjerno zvuče priče i izjave da sve bude sportski, a da pri tome, prije skoro mesec dana nisu zaštitili svoje kolege, kada je neprekidno bilo vrijeđanje i pljuvanje trenera i igrača Crvene zvezde", zaključio je Čović.

Bonus video: