Veče puno emocija: Brajant, Dankan i Garnet u Kući slavnih

Osim njih, u Kuću slavnih primljeni su treneri Rudi Tomjanovič i Edi Saton, te Barbara Stivens i Kim Malki, košarkašica Tamika Kečing i dugogodišnji generalni sekretar FIBA-e, pokojni Patrik Bauman

15806 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Reuters
Sa svečanosti, Foto: Reuters

Više od godinu dana nakon objave i osam mjeseci zakašnjenja od predviđenog termina, sinoć su u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu, između ostalog, primljeni Kobi Brajant, Tim Dankan i Kevin Garnet.

Veče puno emocija, a sve je kulminiralo kada je govor održala Brajantova supruga, Vanesa.

"Uvijek sam izbjegavala da javno hvalim muža, jer mislim da je dovoljno toga dobijao od navijača, a neko ga je morao vraćati u stvarnost. Sigurna sam da se sad smije na nebu, jer ću ga upravo hvaliti u javnost zbog njegovih dostignuća na jednoj od najvećih pozornica. I dalje pobjeđuje. Dragi Kobi, hvala ti što si bio najbolji muž i otac. Hvala ti što si rastao i učio na svojim greškama. Hvala ti što si uvijek pokušavao biti bolji", kazala je Vanesa, dok je uz nju stajao Majkl Džordan i borio se da ne zaplače.

Prije Vanese, govor je održao Tim Dankan. Njemu je društvo pravio bivši saigrač, Dejvid Robinson.

"Pokušaću da preživim ovo, nikad u životu nisam bio nervozniji", rekao je Dankan na početku govora.

Osvruo se na trenera Grega Popoviča, koji je propustio utakmicu San Antonija kako bi bio uz bivšeg igrača.

"Ne želim govoriti o njemu, jer će se naljutiti na mene. Izvini Pop... Kada si me draftovao, došao si na moje ostrvo, sjeo s mojim prijateljima i porodicom, razgovarao s mojim ocem... Mislio sam da je to sve normalno. Ali nije. Nevjerovatna si osoba. Hvala ti što si me učio o košarci, ali iznad svega što si me naučio da košarka nije najvažnija. Hvala što si tako nevjerovatno ljudsko biće", poručio je Dunkan trenerskoj legendi.

I Garnet je prokomentrisao ulazak u Kuću slavnih.

“Veoma te cijenim, čast mi je ući u Kuću slavnih s tobom. S tobom i Kobijem, zapravo”, rekao je Garnet Dankanu. ”Žalim jedino što Minnesoti nijesam donio naslov”, dodao je.

Osim njih, u Kuću slavnih primljeni su treneri Rudi Tomjanovič i Edi Saton, te Barbara Stivens i Kim Malki, košarkašica Tamika Kečing i dugogodišnji generalni sekretar FIBA-e, pokojni Patrik Bauman.

Bonus video: