Mirotić: Opraštam sve Portisu, jedva čekam da se vratim utakmicama

"Uvjek sam bio dobar saigrač. Igram profesionalno košarku devet godina, i uvjek sam važio za nekoga ko će sve da uradi za tim. Portis je dio tima. Sve ću da uradim da ga podržim. Ako mu bacim ruku, i on će meni, tako to ide" kazao je Mirotić
82 pregleda 11 komentar(a)
Bobi Portis, Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Bobi Portis, Nikola Mirotić, Foto: Twitter
Ažurirano: 29.11.2017. 20:49h

Nikola Mirotić je prihvatio izvinjenje klupskog kolege Bobija Portisa.

To je ujedno i prvi komentar španskog reprezentativca, nakon incidenta koji se desio 17. oktobra.

Mirotić je ipak dao neke čudne odgovore, kada su ga mediji pitali "da li Portis zna da mu je oprošteno".

"Pa ako nije znao do sada, sada će sigurno znati", kazao je krilni igrač Čikaga.

Mirotić je odbio da komentariše i kaznu koju je uprava Bulsa dala Portisu nakon incidenta, a koja je iznosila 8 utakmica.

"Uvjek sam bio dobar saigrač. Igram profesionalno košarku devet godina, i uvjek sam važio za nekoga ko će sve da uradi za tim. Portis je dio tima. Sve ću da uradim da ga podržim. Ako mu bacim ruku, i on će meni, tako to ide" kazao je Mirotić.

Mediji su željeli da znaju i da li to znači da je košarkaš odlučio da ostane u Bulsima, jer se uveliko pričalo da je iznio upravi ultimatum u kojem moraju da odabeu ili njega ili Portisa.

" Ne znam za to. Znam da su za sada moji jedini planovi isti kao planovi mog tima. Jedva čekam da se vratim treninzima i utakmicama", kazao je Mirotić

Što se tiče samog povratka i tu stvari ne stoje baš najbolje po bivšeg košarkaša Real Madrida, jer je na njegovoj poziciji odlično igra ruki iz Finske Laur Markanen, tako da ga sigurno čeka borba za minute u rosteru Čikaga.

Ovo je inače prvo obraćanje javnosti španskog reprezentativca, nakon incidenta na treningu kada je došlo do fizičkog sukoba njega i Bobija Portisa.

Američki košarkaš ga je udario pesnicom u glavu, i tom prilikom mu napravio frakturu u predjelu obraza.

Bonus video: