Šampion kroz rešeto traži put do plej-ofa

Branioci titule, LA Lejkersi, nisu uspjeli da preteknu Portland, pa će morati da igraju plej-in turnir. Prvi rival im je Golden Stejt, a pobjednik tog meča zauzeće 7. poziciju na Zapadu i igrati sa Finiksom u četvrtfinalu konferencije. Poraženi će imati još jednu šansu protiv Memfisa ili San Antonija

2623 pregleda 0 komentar(a)
Najviše kritikovao plej-in, sad mora da ga igra: Lebron Džejms, Foto: Reuters
Najviše kritikovao plej-in, sad mora da ga igra: Lebron Džejms, Foto: Reuters

Sa pet uzastopnih pobjeda, aktuelni šampion je pokušao da se domogne plej-ofa, da izbjegne najveću glupost, kako je Lebron Džejms okarakterisao plej-in turnir, ali nije uspio - prije nego što dođu do razigravanja za titulu, LA Lejkersi će morati da prođu rešeto svojevrsnih kvalifikacija.

„Jezeraši” su u posljednjem meču regularnog toka sezone savladali Nju Orleans 110:98, ali nisu mogli da preuzmu 6. mjesto u Zapadnoj konferenciji, jer je Portland bio bolji do Denvera (132:116).

I Blejzersi i Lejkersi su, kao i Dalas, završili sezonu sa skorom 42:30, ali je tim iz Grada anđela imao slabiji međusobni skor od timova iz Oregona i Teksasa.

Zbog toga će branilac titule morati da igra plej-in turnir. Prvi rival mu je Golden Stejt, a pobjednik tog meča zauzeće 7. poziciju na Zapadu i igrati sa Finiksom u četvrtfinalu konferencije.

„Nećemo ući u meč i pomisliti da će biti lako. Siguran sam da nas čeka težak meč, iako smo ubjedljivo dobili dvije prethodne međusobne utakmice”, rekao je krilni centar Lejkersa Entoni Dejvis.

NBA Plej of
foto: Graphic News

Ko izgubi od dva tima iz Kalifornije, imaće novu šansu da zauzme 8. mjesto i obezbijedi bar četiri duela sa Jutom, jer će igrati sa pobjednikom obračuna ekipa koje su bile deveta i deseta na tabeli Zapada - Memfisa i San Antonija.

Na Istoku su tri tima bila u igri za 8. mjesto, samim tim i za dvije šanse da se domognu plej-ofa - Vašington, Indijana i Šarlot, koji su u posljednje kolo ušli sa istovjetnim skorom (33:38).

Vizardsi su u direktnom duelu savladali „stršljenove” (115:110), i to zahvaljujući sjajnom izdanju u posljednjoj četvrtini, koju su dobili 36:20.

Vašington će zbog toga u noći između utorka i srijede, tri sata nakon ponoći, imati prvu šansu da izbori plej-of na gostovanju Bostonu, dok će se dva i po sata ranije za ostanak u igri boriti Indijana i Šarlot.

Dan kasnije igraju se utakmice plej-ina u Zapadnoj konferenciji.

Bonus video: