Boston u plej-ofu uz 50 poena Tejtuma, pobjeda Indijane

Pobjedom u utakmici plej-ina, Boston je obezbijedio mjesto u plej-ofu Istočne konferencije, gdje će u prvom kolu igrati protiv Bruklina

1714 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Bostona plasirali su se noćas u plej-of NBA lige u Istočnoj konferenciji, pošto su pobijedili Vašington sa 118:110.

Seltikse je predvodio Džejson Tejtum sa 50 poena, od kojih je 32 postigao u drugom poluvremenu. On je imao i osam skokova i četiri asistencije. Kemba Voker pobijedi je doprinio sa 29 poena i sedam skokova, a Tristan Tompson sa 12 poena i 12 skokova.

Džejson Tejtum grafik
foto: Sofascore

Boston je počeo drugo poluvrijeme serijom 22:4, za vođstvo 74:58, Vašington je prišao na 84:91, ali su Seltiksi serijom 15:6 otišli na 18 poena prednosti, pet i po minuta prije kraja utakmice, što im je bilo dovoljno za pobjedu.

Pobjedom u utakmici plej-ina, Boston je obezbijedio mjesto u plej-ofu Istočne konferencije, gdje će u prvom kolu igrati protiv Bruklina, kao sedmi nosilac.

U ekipi Vašingtona najefikasniji su bili Bredli Bil sa 22 poena, devet skokova i šest asistencija i Rasel Vestbruk sa 20 poena, 14 skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

I pored poraza Vašington će imati još jednu priliku za plasman u plej-of i igraće protiv Indijane, koja je pobijedila Šarlot sa 144:117.

Pobjednik duela Vašingtona i Indijane ići će u plej-of kao osmi nosilac i u prvom kolu igraće protiv prvog nosioca u Istočnoj konferenciji Filadelfije.

U ekipi Indijane osmorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a Ošaje Briset bio je najefikasniji sa 23. Dag Mekdermot postigao je 21 poen, a Domantas Sabonis 14 poena, 21 skok i devet asistencija.

U ekipi Šarlota Majls Bridžis postigao je 23 poena, uz osam skokova, Kodi Zeler 17, a Teri Rozje 16 poena, osam skokova i šest asistencija.

Odlučujuća utakmica za plasman u plej-of Istoka igra se u noći između četvrtka i petka u Vašingtonu.

Šarlot je završio sezonu.

Rezultati:

Indijana - Šarlot 144:117

Boston - Vašington 118:100

Bonus video: