Kukoč o ulasku u Kuću slavnih: Drago mi je da me ta vijest zatekla u mom Splitu

On će u septembru zvanično postati član Kuće slavnih, a do velikog priznanja stigao je tek iz osmog pokušaja

3243 pregleda 5 komentar(a)
Kukoč, Foto: Printscreen YouTube
Kukoč, Foto: Printscreen YouTube

Na "Gripama", u Splitu, mjestu gdje je počeo fenomenalnu igračku karijeru, Toni Kukoč danas je komentarisao ulazak u košarkašku Kuću slavnih.

On će u septembru zvanično postati član Kuće slavnih, a do velikog priznanja stigao je tek iz osmog pokušaja, pošto su ga Bulsi nominovali još 2014. godine.

"Bilo bi bolje da je iz prvog pokušaja, ali drago mi je da me ta vijest zatekla u mom Splitu, u ovoj dvorani. Kada ovdje uđem, vrate se sve uspomene, kad uđem u ovu dvoranu, sjetim se treninga, koliko sam vremena proveo ovdje, svih ljudi koji su nam pomogli doći do velikih uspjeha, trenera koji su nas vodili. Ništa u sportu ne možeš sam", kazao je na dašanjoj konferenciji legendarni košarkaš.

Toni Kukoč je u NBA karijeri igrao za Čikago, Filadelfiju, Atlantu i Milvoki. Sa Bulsima je tri puta osvojio prsten. A upitan ko mu je sve od bivših igrača čestitao

“Manje-više svi su se javili, bilo porukama ili pozivima, svi mi čestitaju. Kao i Skoti Pipen, kažu da su znali da je bilo i vrijeme, a ovim putem koristim priliku da se svima zahvalim, jer je veliki njihov udio u mom ulasku u Kuću slavnih. Uvijek je bila fama da smo Pipen i ja u lošim odnosima, ali on je meni jako pomogao. Možda i on bude jedan od onih koji će me ispratiti, ali moram provjeriti i pitati može li više od jednoga čovjeka. Kandidata ima koliko hoće, ja bih doveo sve", rekao je Pipen.

Prije NBA karijere Kukoč je sa legendarnom Jugoplastikom tri puta bio evropski i četriri puta šampion Jugoslavije. Osvojio je dva jugoslovenska Kupa.

Sa Benetonom iz Treviza osvojio je italijanski šampionat 1992. i Kup 1993. godine.

Ima dva evropska zlata i jednu bronzu, kao i jedno svjetsko zlato sa reprezentacijom Jugoslavije, sa kojom je na Olimpijskim igrama (OI) u Seulu 1988. osvojio srebro. U dresu reprezentacije Hrvatske na OI u Barseloni 1992. osvojio je srebrnu medalju, na Svjetskom prvenstvu 1994. bronzu, kao i na Evropskom prvenstvu godinu dana kasnije.

Kukoč je drugi igrač iz Splita u Kući slavnih. Prije njega to priznanje dobio je Dino Rađa.

Bonus video: