Jang i Bogdanović za brejk Atlante, Memfis iznenadio Jutu, Finiks poveo protiv Lejkersa

Utakmicu u Arizoni obilježio je i sukob početkom posljednje dionice ,koji je inicirao Kris Pol prekršajem nad Lebronom Džejmsom

7453 pregleda 0 komentar(a)
Jang i Bogdanović, Foto: Reuters
Jang i Bogdanović, Foto: Reuters

Košarkaši Atlante pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Njujorka sa 107:105 i tako poveli sa 1:0 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Pobjedu Atlanti, u njihovom prvom meču plej-ofa od 2017. godine, donio je Tre Jang košem 0,9 sekundi prije kraja. On je utakmicu završio sa 32 poena, deset asistencija i sedam skokova, a najbolje ga je pratio Bogdan Bogdanović.

Srpski košarkaš je za 34 minuta na terenu upisao 18 poena, četiri skoka i po dvije asistencije i ukradene lopte. Lu Vilijams je za pobjednički tim dodao 13, a Džon Kolins 12 poena.

U poraženom timu najbolji je bio Alek Burks sa 27 poena, Derik Rouz je ubacio 17, a Džulijus Rendl 15 poena ali je pogodio samo šest puta iz 23 pokušaja.

Drugi meč igra u noći između srijede i četvrtka, takođe u Njujorku.

I košarkaši Memfisa su napravili brejk pošto su u prvom meču prve runde plej-ofa Zapadne konferencije slavili protiv najboljeg tima lige u regularnom dijelu, ekipe Jute sa 112:109.

Najzaslužniji za pobjedu Memfisa bili su Dilon Bruks sa 31 poenom i sedam skokova i Dža Morant koji je upisao 26 poena, dok je Jonas Valančijunas dodao 15 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani, Bojan Bogdanović je postigao 20 od svojih 29 poena u posljednjoj četvrtini ali to nije bilo dovoljno za pobjedu Jute. Njega su najbolje pratili Majk Konli sa 22 i Rudi Gober sa 11 poena i 15 skokova.

Druga utakmica na programu je u noći između srijede i četvrtka Solt Lejk Sitiju.

Devin Buker je postigao 34 poena, Deandre Ajton 21 uz 16 skokova i Finiks je slavio u svojoj prvoj plej-of utakmici u posljednjih 11 godina pobijedivši na svom terenu Los Anđeles Lejkerse sa 99:90.

Najbolji u redovima aktuelnog šampiona bio je Lebron Džejms sa 18 poena, deset asistencija i sedam skokova, Denis Šruder je ubacio 14, a Entoni Dejvis poen manje.

Utakmicu u Arizoni obilježio je i sukob početkom posljednje dionice ,koji je inicirao Kris Pol prekršajem nad Lebronom Džejmsom. Pol se postavio ispod Lebrona i uhvatio ga za ruku nakon čega je igrač Lejkersa ostao da leži na zemlji. Vrlo brzo stvorila se velika gužva na terenu, a elipog su bile četiri teničke (Harel, Karuso i dve za Pejna), odnosno isključujuća za Pejna.

Druga utakmica igra se srijedu ujutru, takođe, u Finiksu.

Rezultati:

Njujork - Atlanta 105:107

Juta - Memfis 109:112

Filadelfija - Vašington 125:118

Finiks - Los Anđeles Lejkers 99:90

Bonus video: