Budućnost puna samopouzdanja ide za Beograd, Zoran Nikolić poručuje: Vjerujem u pobjedu i titulu

Peti, odlučujući meč, na programu je u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić"

9761 pregleda 145 reakcija 29 komentar(a)
Nikolić se pod košem bori za loptu, Foto: Savo Prelević
Nikolić se pod košem bori za loptu, Foto: Savo Prelević

Košarkaši Budućnost Volija uspjeli su da finalnu seriju ABA lige vrate u Beograd - "plavi" su u prethodne dvije utakmice u "Morači" odbranili domaći teren, savladali Crvenu zvezdu i zakazali majstoricu, koja će odlučiti ko će biti šampion Jadrana.

Tim Dejana Milojevića sinoć je u četvrtom meču slavio 81:80, iako je u posljednjoj četvrtini ekipa iz Beograda imala dvocifrenu prednost.

"Velika pobjeda za nas, utakmica za infarkt. Drago mi je što smo vjerovali do posljednje sekunde. Kada su otišli na deset razlike nije bilo lako. Ali zahvaljujući navijačima i premoćnoj atmosferi smo uspjeli da izvučemo pobjedu, koja nam je dala psihičku prevagu za petu utakmicu u Beogradu. Smatram da imamo velike šanse da pobijedimo tamo", kazao je nakon meča centar Budućnosti Zoran Nikolić.

Upravo je Zoran Nikolić heroj sinoćnje pobjede. U drugom poluvremenu domaći su ostali bez Vilija Rida, pa je Nikolić do kraja vodio veliku borbu pod košem sa igračima Zvezde.

"Znao sam da je nešto ozbiljno i da nećemo moći da računamo na njega. Razmišljao sam o tome da pomognem ekipi da igramo bolje i dođemo do pobjede", priča Nikolić.

Peti meč na programu je u petak u dvorani "Aleksandar Nikolić". Majstorica će odlučiti ko će biti šampion.

"Čeka nas pakao tamo. Oni će da naprave uzavrelu atmosferu, ja mislim od samog slijetanja u Beograd. Ali nećemo da razmišljamo o tome, razmišljamo o nama. Sve četiri utakmice su bile na jednu loptu. Smatram da je psihička prevaga na našoj strani - došli su sa 2:0 u Podgoricu, sigurno da su očekivali da će to da riješe u trećoj ili četvrtoj utakmici. Drago mi je što se to nije desilo i što smo izborili petu utakmicu. Siguran sam da će biti mnogo više navijača nego u prve dvije utakmice u Beogradu, ali moramo da se fokusiramo, da nametnemo naš tempo i mislim da je sve moguće. Vjerujem da ćemo doći do pobjede i druge titule u ABA ligi", poručio je Nikolić.

Osim Nikolića, jedan od junaka sinoćnjeg trijumfa je i Džastin Kobs.

"Ponosan sam na ekipu. Nismo odustajali, borili smo se i, što je najbitnije, pokazali da vjerujemo", kazao je Kobs.

U petoj utakmici je sve moguće.

"Sada je pritisak na njihovoj strani - igraju kod kuće. Mi smo puni samopouzdanja, uzbuđeni smo. Treba da sa pobjedničkim mentalitetom odemo tamo i pokušamo da slavimo", poručio je Kobs.

Bonus video: