Sjajni Dončić, Lejkersi uzeli brejk u Arizoni, Bruklin na 2:0 protiv Bostona

Dalas je i drugi put na gostovanju savladao ekipu Los Anđeles Klipersa, ovog puta sa 127:121

4491 pregleda 0 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: AP
Luka Dončić, Foto: AP

Aktuelni šampioni NBA lige Los Anđeles Lejkersi pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Finiksa sa 109:102 i tako izjednačili na 1:1 u prvoj rundi plej-ofa.

Najefikasniji u pobhedničkoj ekipi bio je Entoni Dejvis sa 34 poena, 10 skokova i sedam asistencija, Denis Šruder je postigao 24 poena uz po tri skoka i asistencije, dok je Lebron Džejms upisao 23 poena, devet asistencija i četiri skoka.

U domaćoj ekipi najbolji učinak imao je Devin Buker sa 31 poenom, Deandre Ejton je dodao 22 poena uz 10 skokova, a Kameron Pejn je upisao 19 poena uz sedam asistencija i tri skoka.

Treća utakmica igra se u noći između četvrtka i petka.

Dalas je i drugi put na gostovanju savladao ekipu Los Anđeles Klipersa, ovog puta sa 127:121.

Luka Dončić bio je najbolji u pobjedi gostiju sa 39 poena i po sedam skokova i asistencija, Tim Hardvej je postigao 28 poena uz pet asistencija, a Kristaps Porzingis je dodao 20 poena uz četiri skoka.

stat
foto: Sofascore

U ekipi Klipersa najbolji učinak imao je Kavaj Lenard sa 41 poenom, Pol Džordž je dodao 28 poena uz 12 skokova, dok je Redži Džekson ubacio 15 poena.

Treći meč igra se u noći između petka i subote.

Košarkaši Bruklina poveli su sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije pošto su na svom terenu savladali Boston sa 130:108.

Bolji od ostalih u domaćoj ekipi bio je Kevin Durent sa 26 poena, osam skokova i pet asistencija, Džo Heris je upisao 25 poena, a 20 poena je zabeležio Džejms Harden, uz sedam asistencija i pet skokova.

U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Markus Smart sa 19 poena, Kemba Voker je dodao 17, dok je Evan Furnije postigao 16 poena.

Naredni meč igra se u noći između petka i subote.

Bonus video: