Borba za trofej u Kelnu: Mesina sprema zamku Barsi, Ataman najavljuje zabavu u derbiju

Sjutra počinje fajnl-for Evrolige za košarkaše

4472 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Euroleague
Foto: Euroleague

Vrijeme je za dane odluke u košarkaškoj Evroligi - od petka do nedjelje je na programu fajnl-for u Kelnu na kojem učestvuju CSKA, Barselona, Anadolu Efes i Olimpija Milano.

CSKA i Efes sjutra od 18 sati igraju pravi derbi.

Oba tima su sklopljena da jure evropsku titulu, a ove sezone su u regularnom dijelu bili iza prvoplasirane Barselone - "armejci" su imali skor 24-10, turska ekipa 22-12.

"Efes je fantastičan, igra pravu timsku košarku. Nije mijenjao glavne igrače godinama i očekujem veliko borbu. Moramo da zaustavimo glavne igrače Efesa, moramo da ih usporimo što više možemo, a onda i da mi koristimo naša najjača oružja", rekao je trener CSKA Dimitris Itudis.

CSKA je definitivno slabiji sada nego što je bio u prvom dijelu sezone.

Nema Majka Džejmsa, koji je nakon svađe sa Itudisom završio u Bruklin Netsima, povrijeđen je ponajbolji evroligaški centar Nikola Milutinov...

"Znam da košarku koju mi igramo vole svi i da uživaju da nas gledaju. Ne znam da li će nas takva košarka dovesti do titule, ali spremni smo na sve. Polufinale i CSKA - teško da može teže od toga, jer su Moskovljani top tim sa top trenerom", istakao je trener Efesa Ergin Ataman.

Drugo polufinale - između Barse i Milana - igra se od 21 sat.

Finale i duel za treće mjesto su u nedjelju.

"Došli smo da uzmemo trofej i to ne krijemo. Ali, ne zavaravamo se da je put lak, pa idemo redom - sada je samo cilj da se plasiramo u finale. Osjećamo pritisak, ali je to normalno. Nekada vas pritisak natjera da trčite brže, da se fokusirate na stvari koje možete da kontrolišete. Ključno je da budemo skoncentrisani", poručio je trener Barse Šarunas Jasikevičijus.

Olimpija Milano je na plasman na F4 čekala od 1992. godine. Sada sanja korak dalje...

"Plasman na finalni turnir je nagrada za sve što su moji igrači uradili ove sezone. Zato, nema opterećenja, dokazali smo svima kakav kvalitet imamo i kako opasni možemo da budemo. Imali smo ove sezone dva teška poraza od Barselone, priznajem da me još bole. Vjerujem da smo mnogo naučili iz te dvije utakmice", kaže Etore Mesina, trener Milana i četvorostruki prvak Evrope.

Od ova četiri kluba najtrofejniji je CSKA sa osam trofeja u ovom takmičenju.

Olimpija Milano ima tri, Barsa dva, dok je Efes do sada igrao samo jedno finale...

Bonus video: