Pulen otišao, Nidam ide nakon Kupa

Rotacija će biti kratka, pa nije nemoguće da prvog dana Kupa iznenađenje priredi Sutjeska, kao ni Studentski centar u polufinalu plej-ofa

15157 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Nikola Vuruna
Foto: Nikola Vuruna

Poslije Ajzee Vajtheda i Kenija Gejbrijela, sa kojima je raskinuta saradnja, Mornar je ostao bez još jednog Amerikanca za završnicu sezone u Crnoj Gori. I to najboljeg - Džejkob Pulen je napustio Bar i neće igrati na finalnom turniru Kupa u srijedu i čevrtak u Podgorici, a potom ni u plej-ofu.

Ovo je definitivni rastanak Barana i izvanrednog šutera, jer klub neće ni pokušati da ga zadrži za narednu sezonu, saznaju „Vijesti”. Bivši košarkaš brojnih timova, koji je u dresu Barselone oborio rekord ACB lige sa 12 trojki protiv Valjadolida, ove sezone je imao problem sa povredom koljena.

Zbog pogrešnog liječenja je odsustvovao znatno duže nego što je bilo najavljeno, pa se vratio tek u finišu ABA lige, ali je i to bilo dovoljno da pomogne ekipi da upiše ključne pobjede nad Budućnost Volijem i Igokeom. U polufinalu plej-ofa protiv Podgoričana je prosječno bilježio 17 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Osim njega, nekoliko utakmica u završnici sezone u domaćim takmičenjima propustiće i Tejlor Smit i Derik Nidam. Sjajni centar, koji je produžio ugovor za narednu sezonu, dobio je dozvolu da zbog privatnih obaveza na nekoliko dana „skokne” do SAD, a bivši crnogorski reprezentativac ima odranije isplaniran odmor.

S obzirom na to da se sezona neočekivano produžila, Nidam će odigrati samo završni turnir Kupa, a onda će prije vremena završiti drugu avanturu u Baru...

Od stranaca će u završnici oba domaća takmičenja igrati momci iz ex-YU - Nemanja Gordić, Aleksandar Lazić, Uroš Luković i Marko Jeremić, potpomognuti domaćim snagama Milkom Bjelicom, Nemanjom Vranješom, Seadom Šehovićem...

Rotacija će biti kratka, pa nije nemoguće da prvog dana Kupa iznenađenje priredi Sutjeska, kao ni Studentski centar u polufinalu plej-ofa.

Bonus video: