Mitrović traži titulu prvaka Francuske na fajnl-foru

Brojni klubovi u prvom dijelu sezone nisu htjeli da igraju utakmice, jer su čekali da im država uplaćuje zarade igračima. Od toga nije bilo ništa, s obzirom na to da se u svim ostalim francuskim ligama igralo po planu

8311 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Www.lnb.fr
Foto: Www.lnb.fr

Čudna sezona u francuskoj košarci imaće i čudan kraj - o tituli će se odlučivati na fajnl-foru od 24. do 26. juna u Ruenu.

Brojni klubovi u prvom dijelu sezone nisu htjeli da igraju utakmice, jer su čekali da im država uplaćuje zarade igračima. Od toga nije bilo ništa, s obzirom na to da se u svim ostalim francuskim ligama igralo po planu.

Zbog toga je do kraja marta odigrano tek nešto preko pola utakmica, pa je bilo nemoguće da se sve završi po planu do kraja juna, do kada igračima traju ugovori.

Tako se odustalo od plej-ofa, koje je trebalo da se igra na dvije pobjede u četvrtfinalu, a na tri u polufinalu i finalu.

U četvrtfinalu će se po novom planu igrati samo po jedan meč na terenima bolje plasiranih ekipa 20. i 21. juna, a četiri najbolje ekipe idu u Ruen.

Lider LNB Pro A lige je Monako Zvezdana Mitrovića sa 22 pobjede i četiri poraza, ispred Dižona (23:6), Asvela (22:6)...

Zvezdan Mitrović
foto: AS Monaco basket

U četvrtfinalu će sigurno biti i Burg Sava Vučevića, koji je trenutno petoplasirani sa 19 pobjeda i 11 poraza i ima najmanje utakmica do kraja regularnog toka - četiri.

Monako danas igra prvu od osam preostalih, što znači da bi u slučaju da stigne do finala morao da odigra 12 utakmica za 26 dana. Kao u NBA...

Aktuelni šampion Francuske je Asvel, kojem je titulu 2019. donio upravo Mitrović, ali se lani rastao sa timom iz Liona i vratio se u Kneževinu. Ova sezona je već istorijska, jer su izabranici nekadašnjeg selektora Crne Gore osvojili Evrokup.

Bonus video: