Tužna Budućnost, oslabljeni Mornar ili senzacija kao 2013.

Finale je sjutra od 20.15 časova

9729 pregleda 3 komentar(a)
Hoće li se Budućnost i Mornar sresti u finalu, Foto: SAVO PRELEVIC
Hoće li se Budućnost i Mornar sresti u finalu, Foto: SAVO PRELEVIC

Podgorička „Bemax arena” danas će prvi put biti domaćin finalnog turnira Crne Gore za košarkaše. Za pehar će se boriti četiri naša četiri najveća kluba - Budućnost Voli, Mornar, Sutjeska i Lovćen.

Favorit je svakako podgorički tim zbog činjenice da je ove sezone dogurao do četvrtfinala Evrokupa i finala ABA lige, ali i zbog toga što Dejan Milojević može da računa na gotovo najjači tim. Zbog povrede neće biti samo Vilija Rida, svi ostali su u konkurenciji. Jedini problem je što su „plavi” emotivno i fizički ispražnjeni nakon što su prije pet dana poraženi od Crvene zvezde u majstorici finala ABA lige, što može da bude šansa Lovćena u današnjem duelu (18 časova).

- U Kup takmičenju najlakše može doći do iznenađenja. Igra se na jednu utakmicu i svaka ekipa ima svoje šanse. Treba biti oprezan i dati sve od sebe. Nadam se da ćemo slaviti - istakao je Milojević.

Od 21 čas se sastaju Mornar i Sutjeska, senzacionalni osvajač Kupa iz 2013. godine. Barani su se po završetku polufinala ABA lige rastali sa Ajzeom Vajthedom i Kenijem Gejbrijelom, a prije nekoliko dana i sa Džejkobom Pulenom. Zbog upale tetive neće biti ni Seada Šehovića, dok će Kup biti oproštajno takmičenje za Derika Nidama.

Finale je sjutra od 20.15 časova.

Košarkaški savez Crne Gore je juče odredio i termine plej-ofa. Polufinale, u kojem se sastaju takođe Budućnost-Lovćen i Mornar-Studentski centar, počinje 6. juna i igra se na dvije pobjede. Ako se polufinala završe nakon dvije utamice, finale će početi 10. juna, u suprotnom dva dana kasnije. I igraće se na svaka dva dana.

Bonus video: