Simultanka Lenarda, Klipersi izborili majstoricu

Suočen s još jednom ranom eliminacijom iz plej-ofa u dresu Klipersa, briljirao je Kavaj Lenard, koji je ubacio 45 koševa i time vratio seriju u Los Anđeles. U svih šest utakmica do sada, međutim, slavili su gosti

5662 pregleda 0 komentar(a)
Lenard u duelu sa Lukom Dončićem, Foto: Reuters
Lenard u duelu sa Lukom Dončićem, Foto: Reuters

Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobijedili su Dalas u gostima sa 104:97 i poravnali skor pobjeda na 3:3 u prvom krugu NBA doigravanja.

Odlučujuća, sedma utakmicu igraće se u noći između nedjelje i ponedjeljka u Los Anđelesu.

Suočen s još jednom ranom eliminacijom iz plej-ofa u dresu Klipersa, briljirao je Kavaj Lenard, koji je ubacio 45 koševa uz šut iz igre 18 od 25.

Odlične role imali su i njegovi saigrači, Redži Džekson koji je ubacio 25 i Pol Džordž koji je uz 20 poena imao i 13 skokova.

Ključni je bio niz od tri uzastopna pogotka Lenarda, prvi za dva, a zatim i dvije trojke, kojima je prednost svoje ekipe od 90:88 tri minuta prije kraja povećao na 98:90, 1:40 minuta prije isteka vremena.

Kavaj Lenard
foto: Sofascore

Kod Dalasa, standardno najbolji bio je Slovenac Luka Dončić sa 29 pogodaka, 11 asistencija i osam skokova, Tim Hardevej mlađi je dodao 23.

Zanimljivo, svih šest dosadašnjih utakmica u ovoj seriji pobijedili su gosti.

Pobjednik majstorice u drugom krugu doigravanja igraće protiv najbolje ekipe iz ligaškog dijela sezone - Jute Džez koji je ranije s 4:1 u pobjedama izbacila Memfis.

Bonus video: