Kreće plej-of, šampion se već zna?

Plej-of Prve lige za košarkaše počinje danas, a trebalo bi da se dogodi čudo nad čudima da Budućnost Voli, za koju neće igrati samo Vili Rid, ne osvoji 34. pehar u klupskoj istoriji

9821 pregleda 2 komentar(a)
Petar Popović na meču sa Lovćenom u Kupu, Foto: KSCG
Petar Popović na meču sa Lovćenom u Kupu, Foto: KSCG

Prašina na trofeju namijenjenom pobjednika Kupa Crne Gore još nije počela da se skuplja, a Budućnost Voli već kreće ka novom.

Manje od 70 sati nakon što su prigrabili 33. pehar u klupskoj istoriji, „plavi” počinju bitke za novi. U plej-ofu biće još veći favoriti nego u Kupu - Dejan Milojević na raspolaganju ima sve igrače, osim Vilija Rida, pa bi sve sem nove titule predstavljalo senzaciju.

Prva prepreka je Lovćen, koji su Podgoričani u polufinalu Kupa savladali 130:93. Meč u „Morači” počinje u 17 časova.

"Ekipa je emotivno i fizički ispražnjena poslije zaista velikih napora i iskušenja, ali s optimizmom čekamo plej-of. Lovćen je veoma nezgodna ekipa, sa dosta domaćih igrača koji su duži niz godina zajedno. U polufinalu Kupa su nam pravili ozbiljan problem u 1. poluvremenu. Kvalitetniji smo, ali to moramo da pokažemo i na terenu", rekao je Fedor Žugić.

Cetinjani su u 1. četvrtini polufinala Kupa vodili 34:22, na velikom odmoru imali minus četiri (62:58), ali su sredinom trećeg kvartala počeli da se „gase”.

"Probaćemo da poravimo utisak iz Kupa, da se što duže držimo u igri. Ako se ukaže ikakva prilika, pokušaćemo da iznenadimo, ali smo svjesni da je Budućnost toliko kvalitetna da je isto ko je na terenu, prvi i 11. igrač. Jedina šansa je da oni gotovo sve promaše, a mi da sve pogađamo", realan je krilni centar Cetinjana Miloš Popović.

Mnogo više uzbuđenja očekuje se u duelima Mornara i Studentskog centra. Barani su nedavno u četvrtfinalu Kupa savladali filijalu Budućnosti, ali u odnosu na taj meč sada nema Džejkoba Pulena, Derika Nidama i Tejlora Smita, a i Sead Šehović je zbog upale tetive završio sezonu.

"Tada smo igrali u skoro kompletnom sastavu i mučili se skoro cijelu utakmicu sa njima. Sada ćemo biti bez ijednog Amerikanca, ali i dalje smatram da smo favoriti. Moramo da odigramo što bolje, bez obzira na sastav u kojem smo. I dalje imamo izuzetno kvalitetne igrače i potrudićemo se da izgledamo kao u 2. poluvremenu u Kupu protiv Budućnosti. Tu su i mladi iz B tima, koji mogu da nam pomognu - naglasio je iskusni centar Milko Bjelica.

„Studenti” su u debitantskoj sezoni u ABA 2 ligi osvojili titulu i plasirali se u elitni rang, a u prvom nastupu u plej-ofu Prve lige pokušaće da se domognu finala.

"Ostvarili smo gotovo sve što smo planirali u ovoj sezoni. Izborili smo plasman u ABA ligu, stigli smo do polufinala plej-ofa, a nismo uspjeli da stignemo do finalnog turnira Kupa, jer je Mornar, ipakm bio bolji. Iako imaju probleme sa neigranjem nekoliko igrača, Barani su i na finalnom turniru Kupa pokazali koliko su dobra ekipa. Mornar je favorit, ali daćemo sve od sebe da napravimo iznenađenje", poručio je plejmejker Igor Drobnjak.

Meč u „Topolici” počinje u 19 časova, a revanši su već u utorak.

Bonus video: