Budućnost i Mornar za novo finale

Dvije najbolje crnogorske ekipe na gostovanjima Lovćenu, odnosno Studentskom centru, žele da završe polufinale serije plej-ofa

4802 pregleda 0 komentar(a)
Želi pobjedu u svom gradu: Petar Popović na prvom meču protiv Lovćena, Foto: KK Budućnost Voli
Želi pobjedu u svom gradu: Petar Popović na prvom meču protiv Lovćena, Foto: KK Budućnost Voli

Četiri puta zaredom košarkaši Budućnost Volija i Mornara su rješavali pitanje prvaka Crne Gore, večeras bi mogli da zakažu nove obračune za titulu.

Neće to, ipak, biti tako jednostavno kao što se čini i kako se mislilo pred početak sezone. Budućnost ne bi trebalo da omane, jer je veliki favorit u duelu sa Lovćenom na Cetinju (početak u 19 časova), ali će Barane čekati znatno teži zadatak protiv novog ABA ligaša, Studentskog centra.

- Sa istim rivalom igramo treći put u trećoj različitoj dvorani za sedam dana. Lovćen je dobra ekipa, pokazala je to u oba susreta protiv nas - igrala je dobro u prvom poluvremenu u Kupu, bila više nego dobra u 30 minuta prošlog susreta, a na Cetinju očekujem da bude još agresivnija. Favoriti smo, ali to moramo da opravdamo i na parketu. Sigurno neće biti lako, jer imamo problema sa povredama, a i na Cetinju je uvijek teško igrati - rekao je Petar Popović, jedini Cetinjanin u redovima tima iz Podgorice.

Trener Lovćena Petar Jovanović se nada da će njegov tim bolje graditi reket nego u prvom meču polufinala plej-ofa.

- Na prvoj utakmici smo imali 16 skokova manje od rivala, koji je odlično pogađao, pogotovo u 1. poluvremenu. Očekujemo podršku navijača u dozvoljenim granicama, to će nam biti dodatan vjetar u leđa da probamo da pariramo Budućnosti svih 40 minuta i da pokušamo da pobijedimo. Ne znam koliko je to realno, ali pokušaćemo - istakao je Jovanović.

U 17 časova u Kući košarke u Donjim Kokotima, Studentski centar će dočekati Mornar i pokušati da zakaže majstoricu za četvrtak u „Topolici”.

- Većina ekipe ima problema sa povredama, cijele sedmice nam na treninzima pomažu kadeti i juniori. Pokušavamo da napravimo plan za utakmicu, a to je teško kad nemaš glavne igrače. Oni samo igraju utakmice, jer su u takvom fizičkom stanju, a fale nam i Baćović, Starovlah i Ivišić. Pogledaćemo šta možemo da ispravimo iz prvog meča, ali da prvo vidimo koliko je igrača spremno da igra i pokuša da produži seriju - istakao je centar „studenata” Filip Barović.

Mornar je ostao bez svih pet Amerikanaca (samo se Tejlor Smit vraća sljedeće sezone), a nema ni Seada Šehovića. Zato je uloga Aleksandra Lazića veoma bitna i u odbrani i u napadu.

- Moramo da pružimo maksimum u oba smjera da bismo pobijedili Studentski centar. U plej-of smo ušli bez sedmorice igrača sa kojima smo nastupali u ABA ligi i Evrokupu, ali to ne smije da utiče na motiv. Ovo je prilika za nas mlađe da se pokažemo u najboljem svjetlu, posebno kada je veća odgovornost na nama - poručio je Lazić.

Bonus video: