Mornar prvi finalista, Studentski centar pao u meču prepunom preokreta

Tim Mihaila Pavićevića u Kući košarke u Donjim Kokotima sslavio 81:74

6247 pregleda 3 komentar(a)
Igor Drobnjak u duelu sa Markom Jeremićem, Foto: Savo Prelević
Igor Drobnjak u duelu sa Markom Jeremićem, Foto: Savo Prelević

Prvi finalista šampionata Crne Gore u košarci je Mornar. Barani su u Donjim Kokotima savladali Studentski centar 81:74 i završili posao u polufinalu u dva meča.

Isto bi večeras mogla da uradi Budućnost Voli, koja od 19 časova igra sa Lovćenom na Cetinju.

Za razliku od duela u Baru, gdje su domaći brzo stekli osjetnu razliku i rutinski je čuvali do kraja, meč u Kući košarke je donio znatno više uzbuđenja i preokreta.

U većem dijelu 1. poluvremena niko nije imao veću prednost od tri razlike, da bi “studenti” košem i dodatnim bacanjem Marka Tejića stigli do plus sedam na dva i po minuta do kraja (38:31).

Na velikom odmoru je bilo 43:39, da bi u prvom napadu u nastavku Igor Drobnjak trojkom vratio rekordnih plus sedam. Tada je Mornar počeo da radi ono po čemu je prepoznatljiv - da pogađa iza linije 6,75. Dva puta je to učinio Nemanja Vranješ, po jednom Nemanja Gordić i Marko Jeremić, pa su gosti preokrenuli na 56:50.

Domaći su smogli snage da opet povedu (64:59), Mornar opet došao do šest razlike (71:65), ali je stao u napadu. Studentski centar je na četiri minuta do kraja izjednačio, da bi Gordić sa dvije odlične asistencije pronašao Uroša Lukovića u reketu, koji je pogađao za 73:71 i 75:71.

Andrija Slavković je košem i dodatnim bacanjem smanjio na 74:75, ali je opet uslijedila kriza u napadu, pa su Vranješ sa četiri bacanja i Aleksandar Lazić polaganjem donijeli 81:74 na 54 sekunde do kraja. Tu je bio kraj svih nada podgoričkog tima u novi preokret...

Vranješ je ubacio 22 poena, Milko Bjelica 15, Gordić 13, a Jeremić 10 za goste. Kod domaćih je bio istovjetan odnos najefikasnijih - 22 koša je upisao Drobnjak, Tejić 15, Nikola Pavlićević 13, a Filip Barović 10.

Bonus video: