Mitrović: Razočaran sam što nije bilo više navijača; Skariolo: Crna Gora je dobar tim, sa dobrim trenerom

"Ovo je kvalifikaciona utakmica i ne može da bude atraktivniji protivnik od Španije. Nadao sam se da će navijači doći da podrže momci, ali nisu iz raznih razloga. Zahvaljujem ovima koji su došli, digli su nas kada smo krenuli da igramo bolje i pomogli nam da priđemo na šest razlike, rekao je Mitrović
130 pregleda 11 komentar(a)
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
zvezdan mitrović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.11.2017. 21:44h

Selektor košarkaša Crne Gore Zvezdan Mitrović je nakon utakmice sa Španije rekao da je neuigranost koštala njegov tim poraza.

"Španija je kontrolisala meč od 2. četvrtine. Igrala je košarku koju svi španski timovi vole, vrlo agresivno u odbrani i trčala je kontre. Mi smo promašili puno slobodnih bacanja i izgubili dosta lopti, i to u kontrama. To je bilo previše da bismo dobili dobar tim kao što je Španija", kazao je Mitrović.

Da li ste razočarani što dvorana nije bila puna?

"Jesam. Ovo je kvalifikaciona utakmica i ne može da bude atraktivniji protivnik od Španije. Nadao sam se da će navijači doći da podrže momci, ali nisu iz raznih razloga. Zahvaljujem ovima koji su došli, digli su nas kada smo krenuli da igramo bolje i pomogli nam da priđemo na šest razlike".

Vremena za analize nema, jer Crna Gora već u nedjelju igra sa Bjelorusijom.

"Očekujem da će i Milko Bjelica biti sa nama, jer je predsjednik Crvene zvezde pustio igrače. Pomoći će nam u rotaciji. U Minsku očekuje veoma teška utakmica. Bjelorusija je dugo zajedno, ima Parahovskog iz Makabija koji bi trebalo da igra i još nekoliko igrača iz VTB lige. Za taj tim igraju uglavnom košarkaši Cmokija, uigrani su, već su dugo zajedno i igraju bolje kući nego u gostima", naglasio je peti selektor Crne Gore.

Kapiten Blagota Sekulić je priznao da je poraz težak.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Pokušali smo da odiigramo nešto što smo trenirali tri-četiri dana. Bilo je nekih dobrih perioda, ali ne dovoljno za ovako dobrog protivnika", rekao je Sekulić.

Selektor Španije Serđo Skariolo je čestitao igračima.

"Momci su odradili ogroman posao, i to ne samo na utakmici, već i prije prvog treninga. Bili su posvećeni, trudili se da budu ponosni na dres, bez obećanja koliko će utakmica odigrati u njemu. Odigrali smo kvalitetno, kontrolisali meč od 2. četvrtine i imali nekoliko sjajnih minuta više puta", kazao je Skariolo.

Šta mislite o Crnoj Gori?

"To je zemlja sa košarkaškom tradicijom i fizički nadarenim igračima. Potrebno im je više vremena da se uigraju. Veliki posao su uradili da dođu do Evropskog prvenstva, na kojem su prošli do osmine finala, a sada imaju realnu šansu da se kvalifikuju u narednu fazu. To je dobar tim, sa dobrim trenerom, i moraju samo da budu pozitivni i optimistični oko budućnosti", rekao je Italijan.

Plejmejker UNIKS-a Kino Kolom je bio najbolji igrač meča.

"Srećni smo zbog pobjede. Cijela zemlja nas podržava, jer nam je ovo prva utakmica u ovom sastavu. Bili smo fokusirani, prvih 30 minuta imali visok nivo igre, a u posljednjoj četvrtini nas je rival pritisnuo, ponos ih je pogurao. Ovo je velika i važna pobjeda za nas, nada se da ćemo je zaokružiti trijumfom u nedjelju nad Slovenijom",. kazao je Kolom.

Bonus video: