Junske bitke za tron Budućnosti i Mornara

U nikad kasnijem finalu Prvenstva Crne Gore u košarci sastaju se najveći rivali - Budućnost Voli i Mornar. Prvi meč večeras u 20.30 časova u „Morači”

4777 pregleda 4 komentar(a)
gra protiv bivših saigrača: Nemanja Gordić na utakmici protiv Budućnosti, Foto: SAVO PRELEVIC
gra protiv bivših saigrača: Nemanja Gordić na utakmici protiv Budućnosti, Foto: SAVO PRELEVIC

Prethodne košarkaške sezone u Crnoj Gori su se završavale krajem maja, a ove je završnica tek počela u junu. Nakon što je 2. i 3. juna savladala Lovćen, pa Mornar na finalnom turniru Kupa, Budućnost Voli će pokušati da osigura 12. duplu krunu u finalu plej-ofa koje počinje večeras (20.30 časova) u „Morači”.

Rival je, po navici, Mornar, koji je i pored izostanka brojnih igrača izbacio novog ABA ligaša Studentski centar u polufinalu. Dvije najbolje crnogorske ekipe prije nešto više od mjesec su igrale u polufinalu ABA lige, ali su Barani od tada redom ostajali bez Kenija Gejbrijela, Ajzee Vajtheda, Džejkoba Pulena i Seada Šehovića, a nakon finalnog turnira Kupa su otišli Derik Nidam i Tejlor Smit.

Dejan Milojević, s druge strane, ne može da računa samo na Vilija Rida.

- Kao ni mi, ni Mornar nije dozvolio iznenađenje u polufinalnoj seriji i očekivano finale je na programu. Tokom čitave godine se pokazalo da su naše utakmice neizvjesne i da se pobjednik ne zna do kraja. Mislim da smo u blagoj prednosti zbog dužine klupe i ekipe koju smo zadržali. Jedino Vili Rid ne može da igra zbog povrede - naglasio je Suad Šehović.

Bjelopoljac je sa „plavima” od 2013. godine, kada je došao, osvojio 14 trofeja i nada se da će kao kapiten podići i petnaesti, ali upozorava da opuštanja ne smije da bude.

- Mornar je pokazao i da bez stranaca može da igra. Igra dobru košarku, finale Kupa je odlučeno tek u posljednjem minutu, a pokazao je da svima može da napravi problem. Očekujem zanimljivu, lijepu, borbenu košarku i nadam se još jednoj tituli - poručio je Šehović.

Tim iz Bara je jedini pokvario apsolutnu dominaciju Budućnosti u šampionatu Crne Gore, jer je bio prvak 2018. godine. Tada je dobio seriju 3:1, a meč odigran 31. maja je najkasniji ikada igran do ove sezone. Finale se igra na tri pobjede, utakmice su na svaka dva dana, pa bi moglo da bude završeno najranije 14, a najkasnije 18. juna.

- Igraćemo sa skraćenim rosterom, ali najbolji su oni koji su tu, koji nose dres Mornara. Priča o onima kojih nema je završena. Pokazalo se da ova ekipa može da igra, i to dobro. Ne možemo da prijetimo Budućnosti, nego da igramo i damo sve od sebe. Lično, od svega mi je najmilije kad mladi igrači dobiju minutažu - istakao je Mihailo Pavićević.

Bonus video: