Budućnost na plus 20 na startu finalne serije

"Plavi" slavili u prvom meču finala rezultatom 97:77

12833 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Rutinska igra i ubjedljiva pobjeda Budućnost Volija na startu finalne serije plej-ofa - Podgoričani su u „Morači” savladali oslabljeni Mornar 97:77 i napravili prvi korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore.

Rezultat govori dovoljno, Barani nisu bili konkurentni na startu serije, pitanje je da li u ovom sastavu - bez velikog broja igrača koji su iznijeli sezonu - i mogu da ugroze „plave” i u jednom od finalnih duela.

Budućnost je u prvom poluvremenu, u kojem je pogodila devet trojki, i napravila razliku koja joj je omogućila lagodnu situaciju.

Serijom 7:0 je povela 32:20 početkom druge četvrtine, ali je nakon tajm-auta Mihaila Pavićevića uslijedila i serija gostiju.

I to na krilima mladog Balše Živanovića koji je povezao četiri poena (na kraju je imao 17), dobio podršku Marka Jeremića, pa se vrlo brzo prednost domaćina istopila - 32:29.

Taj nalet Mornara, ipak, kao da je bilo zvono za uzbunu kod Budućnosti, pa je poslije minuta odmora koji je tražio Dejan Milojević podgorička ekipa i krenula da stvara najveću prednost. Trojka Nikole Ivanovića je donijela 45:29, onda i Danila Nikolića 48:29, a na odmor se pošlo sa plus 17 - 53:36...

Od devet trojki u prvih 20 minuta, Budućnost je čak sedam postigla u drugoj dionici, a da od neizvjesnosti neći biti ništa vidjelo se već u prva tri minuta treće četvrtine kada su „plavi” došli do ogromnih 66:38.

Danilo Nikolić je postigao 20 poena za Budućnost, na 15 je stao Amedeo dela Vale, Ivanović je upisao 13, a Fedor Žugić 11...

Kod Barana, Nemanja Vranješ je dao 20, Živanović 17, a dvocifren je bio i Milko Bjelica (11).

Finale se igra na tri pobjede, druga utakmica je u subotu u Baru, a treća u ponedjeljak u Podgorici.

Bonus video: