Budućnost bi 2:0, Mornar da makar uspori favorita

Večeras u „Topolici” od 20.30 časova druga utakmica finala plej-ofa za košarkaše

3315 pregleda 1 komentar(a)
Duel Gordića i Mitrovića u „Morači”, Foto: Savo Prelević
Duel Gordića i Mitrovića u „Morači”, Foto: Savo Prelević

Prva utakmica finala plej-ofa za košarkaše je najavila da bi Budućnost Voli do titule mogla da dođe već u tri utakmice, a Mornar poslije minus 20 prije dvije noći u Podgorici mora da pronađe snagu da reaguje ako želi da koliko-toliko poremeti računicu velikom favoritu.

„Plavi” su u „Morači” pobijedili 97:77, na najbolji način krunisali razliku u kvalitetu, priželjkuju da večeras od 20.30 ponove to izdanje i u „Topolici”.

- Od starta smo imali odličnu energiju, tako smo i nastavili tokom cijele utakmice. Nismo dozvolili Mornaru da priđe na neki pristojni minus, već smo imali kontrolu do samog kraja - rekao je krilni centar Budućnosti Danilo Nikolić.

Nikolić je preksinoć upisao 20 poena, trojke je šutirao 6-4 i bio najefikasniji pojedinac u svom timu.

- Prvi meč smo odradili kako smo zamislili, ali biće teže u Baru. Cilj je titula, želimo da sezonu završimo na pravi način - istakao je Nikolić.

Da li ovaj Mornar, bez gotovo pola tima, može da parira?

- Neće doći do opuštanja bez obzira na to što ovaj tim Mornara nije najjači, što nema velikog broja igrača koji su bili nosioci igre. Šansu su dobili neki mlađi, konkretno Balša Živanović je odigrao odlično, hrabro ušao u meč i bio na visokom nivou od početka do kraja - poručio je Nikolić.

Barani imaju cilj da poprave utisak iz „Morače”.

- Budućnost je apsolutni favorit u ovoj finalnoj seriji, a mi ćemo pokušati da na našem terenu pružimo jači otpor - kaže Nemanja Vranješ, koji je u prvom susretu upisao 20 koševa.

Da Mornaru nisu velike šanse svjestan je i Nemanja Gordić, pogotovo što se na sve probleme u igračkom kadru nadovezala i povreda Milka Bjelice.

- Daćemo sve od sebe da produžimo finalnu seriju, da je učinimo što neizvjesnijom. Budućnost je veliki favorit, to je i pokazala u prvom meču, a kod nas je ipak najvažnije da mladi dobijaju pravu šansu i da su spremni da je iskoriste - rekao je Gordić.

Treća utakmica je u ponedjeljak u Podgorici, a eventualna četvrta i peta 16. odnosno 18. juna.

Bonus video: