Mornar oduševio, Budućnost jedva do pobjede i koraka do titule

Iako nije bilo Milka Bjelice i Nemanje Gordića, a od početka 2. poluvremena ni Nemanje Vranješa, barski tim pružio sjajan otpor i izgubio 80:73. Meč obilježila i sporna odluka sudija 46 sekundi prije kraja, koja je i riješila pitanje pobjednika

16710 pregleda 17 komentar(a)
Balša Živanović je opet oduševio i pokazao da ima mjesto u timu za narednu sezonu, Foto: KK Mornar/Media Pro
Balša Živanović je opet oduševio i pokazao da ima mjesto u timu za narednu sezonu, Foto: KK Mornar/Media Pro

Tačka na neobičnu košarkašku sezonu mogla bi da bude stavljena u ponedjeljak, kada Budućnost Voli u trećem meču finala plej-ofa Prvenstva Crne Gore dočekuje Mornar.

Podgoričani su večeras u "Topolici" slavili 80:73, stigli nadomak titule, ali mnogo više razloga za zadovoljstvo ima Mihailo Pavićević nego Dejan Milojević.

Iskusni stručnjak je u odnosu na ABA ligu ostao bez Džejkoba Pulena, Ajzee Vajtheda, Kenija Gejbrijela, Derika Nidama, Tejlora Smita i Seada Šehovića, a večeras nije bilo ni Milka Bjelice (povreda skočnog zgloba) i Nemanje Gordića (stomačni virus).

Da stvar bude još teža, početkom 3. četvrtine se povrijedio do tada najbolji igrač utakmice Nemanja Vranješ, pa je Mornar morao da igra sa djecom.

I pored svih tih problema, sredinom 3. četvrtine je, nakon šest vezanih poena 20-godišnjeg Balše Živanovića, stekao dvocifrenu razliku (55:45).

Budućnost je do kraja tog dijela prišla na 56:55, a u 36. minutu došla do plus četiri (71:67).

Meč je imao kontroverzan kraj - 46 sekundi prije kraja, pri rezultatu 73:75, sudije nisu svirale očigledan faul Amedea dela Valea nad Markom Jeremićem, koji je nakon toga dobio tehničku grešku zbog protesta, a Marko Mugoša i Pavićević isključujuće.

Dela Vale je dao pet bacanja i stavio tačku na meč. Nije smjelo ovako da se završi, ali je Košarkaški savez sam za to kriv, jer je zabranio trojici najboljih i najiskusnijih sudija - Igoru Dragojeviću, Milošu Koljenšiću i Radošu Savoviću, da rade svoj posao...

Bonus video: