Budućnost stavlja tačku na sezonu

U Podgorici večeras (20.30) treći meč finala plej-ofa. Budućnost Voli vodi 2:0 protiv Mornara i ima šansu da osvoji 13. titulu prvaka Crne Gore

5879 pregleda 2 komentar(a)
Duel Melvina Edžima i Aleksandra Lazića na prvoj utamici finala plej-ofa, Foto: Savo Prelević
Duel Melvina Edžima i Aleksandra Lazića na prvoj utamici finala plej-ofa, Foto: Savo Prelević

Sezonu u kojoj su „preživjeli” dva naleta koronavirusa, promjenu trenera i propustili dvije šanse za Evroligu - preko Evrokupa, u kojem su napravili brejk protiv Monaka u prvom meču četvrtfinala, i u finalu ABA lige protiv ne baš moćne Crvene zvezde, košarkaši Budućnost Volija mogli bi da okončaju večeras 13. titulom prvaka Crne Gore.

To bi im bio drugi pehar za 10 dana, jer vode 2:0 protiv izuzetno oslabljenog Mornara i bila bi senzacija da „plavi” ne slave na utakmici koja počinje u 20.30 časova u „Morači”. Na drugom meču finala, prije dvije noći u Baru, bilo je vidljivo da izabranicima Dejana Milojevića nedostaje motiva, jer se sezona baš odužila, zbog čega će sada vjerovatno „zapeti” da sve završe i odu na zasluženi odmor.

- Kao što sam rekao i prije utakmice u Baru, Mornar i bez svojih nosilaca zna da igra dobru košarku. Na tom susretu je to i dokazao. Kod nas je došlo do opuštanja i protivnik je to znao da iskoristi. U Podgorici želimo da završimo seriju i na pravi način okončamo sezonu - poručio je Danilo Nikolić.

Više puta je ponovljena priča da su nakon ABA lige iz Mornara otišli Ajzea Vajthed i Keni Gejbrijel, ubrzo i Džejkob Pulen, a nakon finalnog turnira nacionalnog Kupa i Derik Nidam i Tejlor Smit. Od završnice regionalnog takmičenja nema ni Seada Šehovića zbog upale tetive, drugi meč finala nisu igrali ni Milko Bjelica (povreda zgloba) i Nemanja Gordić (stomačni virus), a na dugu pauzu zbog povrede Ahilove tetive mora i Nemanja Vranješ.

I pored svega toga, tim Mihaila Pavićevića je u subotu mogao da izjednači na 1:1, jer je vodio 55:45, a na 46 sekundi do kraja, pri rezultatu 73:75 nije suđen očigledan faul Amedea dela Valea nad Markom Jeremićem. Uslijedile su tehnička i dvije isključujuće greške, čime je stavljena tačka.

- Sve vrijeme smo bili u igri, vodili i 10 razlike, a u finišu se dogodila ta greška sudija, zbog čega smo izgubili utakmicu. Gorak je ukus nakon te utakmice u Baru, posebno zbog povrede Vranješa. Svi smo pod utiskom toga. S druge strane, drago nam je zbog djece koja su dobila priliku i pokazala šta znaju - istakao je kapiten Barana Radoje Vujošević.

Bonus video: