Jokić: Želio sam da promijenim ritam utakmice, ne da povrijedim Pejna

Najkorisniji igrač NBA lige je isključen 3:52 minuta prije kraja treće četvrtine zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom

4770 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaš Denvera Nikola Jokić rekao je da je faulom nad Kameronom Pejnom želio da promijeni ritam utakmice i da mu nije bila namjera da povrijedi igrača Finiksa.

"Želio sam da promijenim ritam utakmice, da dam svom timu energije, pokušao sam da napravim jači faul. Jesam li ga udario? Ne znam. Izvinjavam se ako jesam. Nije mi namjera bila da ga povrijedim ili da ga namjerno udarim u glavu”, rekao je Jokić.

Košarkaši Denvera eliminisani su u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto su prošle noći izgubili i četvrtu utakmicu od Finiksa, ovog puta sa 125:118.

Najkorisniji igrač NBA lige je isključen 3:52 minuta prije kraja treće četvrtine zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom.

Denver je u tim trenucima gubio sa 83:75 i posle jednog neuspješnog napada Jokić je iznerviran udario košarkaša Finiksa nakon čega su mu sudije pokazale put u svlačionicu.

"Bio sam šokiran. I dalje sam šokiran što su izbacili MVP-ija lige", rekao je trener Denvera Majkl Melon.

Nakon faula Jokića uslijedila je gužva na terenu. Devin Buker se unio u lice srpskom košarkašu, umiješali su se i ostali igrači oba tima, ali se situacija brzo smirila.

"Bila je ovo emotivna utakmica... Samo sam branio svog saigrača, to je bilo to. Vidio sam posle da se izvinio Kameronu. Igrao sam protiv Jokića više puta, znam da nije zlonamjeran igrač", rekao je Buker.

Bonus video: