Crna Gora spremna za start Eurobasketa, Škerović: Imamo dobre šanse na startu

Šampionat će biti odigran od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a Crna Gora igraće u B grupi, u Valensiji, sa Srbijom, Italijom i Grčkom

4615 pregleda 2 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore spremno dočekuje start Evropskog prvenstva (EP), kazala je selektorka Jelena Škerović.

Šampionat će biti odigran od 17. do 27. juna u Francuskoj i Španiji, a Crna Gora igraće u B grupi, u Valensiji, sa Srbijom, Italijom i Grčkom.

Škerović je kazala da Crna Gora šesti put zaredom izborila nastup na Eurobasketu, navodeći da je to veliki uspjeh za državu sa malom bazom.

"Odradili smo dobro pripreme i mislim da smo spremni da krenemo već od Grčke dobro. To znači da stavimo sebe u poziciju da igramo dobro i napad i odbranu i da povećamo sebi šansu za pobjedu", kazala je Škerović na konferenciji za novinare u Valensiji.

Ona je kazala da Crna Gora ima tešku grupu, ali da je optimista u plasman u narednu takmičenja.

"Mi idemo utakmicu po utakmicu i mislim da su nam na startu šanse dobre", kazala je Škerović.

Bek Snežana Aleksić kazala je da na prvenstvu igraju samo najbolje ekipe.

"Svaka od nas je spremna da od starta igramo svaku utakmicu jako. Grupa nije nimalo laka, moramo da se fokusiramo na utakmicu sa Grčkom i ako damo sve od sebe, kao što smo trenirali posljednjih 20 dana možemo da pariramo Grčkoj. Sve zavisi od nas, moramo da budemo fokusirane 100 odsto", rekla je Aleksić.

Grčka je prvi rival, u četvrtak od 15 sati.

"Posljednjih sedam dana gledamo snimke utakmica Grčke, tako da dobro analiziramo njihovu igru, znamo kako da igramo odbranu, kako da ih napadamo. Mislim da smo se za njih dobro pripremile. Smatram da je naša prednost što imamo nekoliko izuzetno iskusnih košarkašica koje čine dobru osnovu tima. Moj cilj je da napravim razliku ispod koša i u odbrani i u napadu i da to iskoristimo kao našu prednost", kazala je Markiša Getling.

Mlada Marija Leković očekuje uspješnu premijeru.

"Mi, mlađe djevojke, svih 40 dana davale smo svoj maksimum i unijele novu energiju. Vjerujem da ćemo i u budućnosti dobijati još češće šansu i doprinijeti timu. Mislim da su naše prednosti protiv Grčke u reketu, moramo početi fokusirano posebno u odbrani. Tom pobjedom bi olakšale sebi dalji nastavak takmičenja", kazala je Leković.

Bonus video: