Crna Gora - Španija: Čvrsto, jako, hrabro... do pobjede

Crna Gora na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sjutra od 20 sati dočekuje Španiju, najtrofejniju i najatraktivniju selekciju Starog kontinenta u 21. vijeku
131 pregleda 6 komentar(a)
Filip Barović, Foto: FIBA Europe
Filip Barović, Foto: FIBA Europe
Ažurirano: 23.11.2017. 19:35h

Podgorica ću sjutra biti jedan od košarkaških centara Evrope.

Crna Gora na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od 20 sati dočekuje Španiju, najtrofejniju i najatraktivniju selekciju Starog kontinenta u 21. vijeku.

U Podgoricu ne dolaze, međutim, braća Gasol, Rubio, Rodriges... ali reputacija tog nacionalnog tima i sve ono što Španija predstavlja u košarci garantuju spektakl u “Morači”.

Kako se suprotstaviti "furiji"?

“Pročitali smo izjave Serđa Skariola, koji je najavio brzu i agresivnu igru, ono što vole Španci, onako kako igraju i njihovi klubovi. Pokušaće da nas natjeraju na veći broj grešaka, da uđemo u njihov ritam tranzicije, kontranapada. Mi želimo sve suprotno. Da ih umirimo, da uđemo jako, kontrolišemo skok. Defanizvnom igrom da spriječimo njihovu igru, njihove glavne poluge Koloma, Vidala – to su planovi za sjutra”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

“Dolazi Španija u izuzetno kvalitetnom sastavu. To su igrači koji nisu nepoznati, igraju u ACB ligi. Kolom je najopasniji igrač. Očekujem dobru utakmicu, veliku borbu. Na nama je da se borimo da damo sto odsto i da pokažemo šta smo sve radili ovih prethodnih dana”, kazao je Filip Barović.

“Mi ćemo se potruditi da u najkraćem mogućem roku da se spremimo i da izvučemo najbolji mogući rezultat. Vjerujem da ćemo dobro ući u meč – to je bitno. Očekujem dobru energiju, podršku sa tribina i sigurno da ćemo mi pružiti dobru partiju”, kazao je Vladimir Mihailović.

Zvezdan Mitrović sjutra će imati vatreno krštenje u rodnoj Podgorici. Trener Monaka priznao je da postoji trema, kao dio odgovornosti da se njegov tim predstavi u najboljem svijetlu i da uradi sve da iznenadi “furiju”.

“To bi trebalo da bude dodatni impuls za nas. Domaći teren, publika, podrška - nadam se da je to dodatni motiv za nas. Naravno, važno je da ne izgorimo. Mislim da će momci ući hrabro i jako ali opet hladne glave”, kazao je Mitrović.

Šta može biti prednost Crne Gore, pored domaćeg parketa...

“Probaćemo da gurnemo loptu ispod koša. Mislim da bi trebalo da uđemo tvrđe, jače, da kontrolišemo njihovu agresiju i presing, da svedemo broj izgubljenih lopti na minumum”, kazao je Mitrović.

“Našu šansu vidim u domaćem terenu i jako agresivnoj odbrani svih 40 minuta, pametnoj igri”, kazao je Barović.

Bonus video: