Atlanta i LA Klipersi na pobjedu od finala konferencija

U ekipi Klipersa nije bilo Kavaja Lenarda zbog povrede koljena

2905 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Atlante poveli su sa 3:2 protiv Filadelfije u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili sa 109:106.

Atlantu je predvodio Trej Jang sa 39 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Džon Kolins postigao je 19 poena uz 11 skokova, a Danilo Galinari 16 poena uz osam skokova. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa šest poena, tri skoka i asistencijom.

Tre Jang
foto: Sofascore

Hoksi su nadoknadili zaostatak od 26 poena iz prva tri minuta treće četvrtine. Filadlefija je u završnici treće dionice vodila sa 87:69, ali nije uspjela da sačuva prednost i drugi put u seriji je izgubila na domaćem terenu. Jang je u završnici fauliran za tri poena, pogodio je sva tri slobodna bacanja i poveo ekipu do važne pobede. U ekipi iz Filadlefije najefikasniji su bili Džoel Embid sa 37 poena, 13 skokova, pet asistencija, četiri blokade i dve ukradene lopte i Set Kari sa 36 poena i sedam skokova. Samo njih dvojica su postigli koševe iz igre u drugom poluvremenu u ekipi Filadelfije. Ben Simons dodao je osam poena i devet asistencija. Šesta utakmica igra se u noći između petka i subote, a Atlanta će pokušati da ostvari pobjedu koja bi joj donijela plasman u finale konferencije prvi put od 2015. godine. Košarkaši Los Anđeles Klipersa poveli su sa 3:2 protiv Jute u polufinalu Zapadne konferencije pošto su pobijedili sa 119:111.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Pol Džordž sa 37 poena, 16 skokova i pet asistencija. To je treća uzastopna utakmica da je Džordž postigao najmanje 30 poena, a u svih pet mečeva u seriji protiv Jute postizao je najmanje po 20 poena.

Pol Džordž
foto: Sofascore

Markus Moris u pobedi je učestvovao sa 25, a Redži Džekson sa 22 poena. U ekipi, koja je šutirala 51 odsto iz igre i ostvarila treću uzastopnu pobjedu, nije bilo Kavaja Lenarda zbog povrede koljena.

U ekipi Jute najefikasniji je bio Bojan Bogdanović sa 32 poena, a postigao je devet trojki. Donovan Mičel postigao je 21 poen i imao je po pet skokova i asistencija, Rudi Gober dodao je 17 poena i 10 skokova, a Džordan Klarkson 15 poena. Naredna šesta utakmica na programu je u noći između petka i subote, a domaći tim je na korak od plasmana u finale konferencije.

Bonus video: