Sjajan start košarkašica: Savladana Grčka sa plus 15

Crnogorske košarkašice slavile važnu pobjedu, kojom su obezbijdile plej-of

33258 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Milica Jovanović adut "crvenih" protiv Grčke, Foto: Fiba basketball
Milica Jovanović adut "crvenih" protiv Grčke, Foto: Fiba basketball

Crnogorske košarkašice su opravdale sve najave pred start Evropskog prvnstva - "crvene" su u Valensiji slavile protiv Grčke u prvom kolu grupe B sa 70:55 (24:16, 20:13, 13:18, 13:8).

Izabranice Jelene Škerović su imale problema da naprave razliku, pošto su Grkinje od prvih osam šuteva za dva poena, čak sedam puta bile uspješne.

Ipak, raznovrsnom igrom stalnom promjenom kombinacija i skretanjem pažnje u finišu četvrtine rivalke "crvenih" se nisu snašle na svu tu kombiantoriku i Milica Jovanović je ostajala sama i pogađala za plus osam na kraju prve dionice.

U finišu druge četvrtine naše su košarkašice imale maksimalnih 17 poena prednosti, da bi u posljednju četvrtinu ušle sa 10 poena prednosti.

Grkinje su zaprijetile na osam minuta do kraja spustile razliku na sedam poena, alu su im do kraja izabranice Jelene Škerović zatvorile prilaz košu i dozvolile tek dva poena.

Milica Jovanović sa 19 poena i osam skokova je bila najbolja u "crvenom" dresu, uz Jovanu Pašić sa 16 poena i šet skoova, dva ofanzivna. Božica Mujović je ubacila 12, uz osam asistencija a Markeša Getling 10 poena.

Kod Grkinja je Marija Fasouli postigla 21 poen, a Angeliki Nikopolou 19.

Sjutra naše košarkašice igraju sa Italijom, a 20. juna, protiv Srbije. Prva ekipa u grupi ide u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana će u plej-of od osmine finala.

Bonus video: