poraz nije zabrinuo crnogorske košarkašice

"Crvene" izgubile 20 lopti protiv Italije, Jovanović: Nismo smjele to da dozvolimo

Crnogorske košarkašice uzroke poraza do Italije i 20 izgubljenih lopti pravdaju umorom i presingom zbog duže klupe rivalki

6644 pregleda 2 komentar(a)
Jovanović pokazala najstandardniju formu, Foto: Fiba basketball
Jovanović pokazala najstandardniju formu, Foto: Fiba basketball

Crnogorske košarkašice poražene su od Hrvatske 77:61 u drugom meču na Evropskom prvenstvu - pogled na statistiku dovoljno govori i objašnjava uzroke poraza.

"Crvene" su izgubile čak 20 lopti!

"Italijanke su prejaka ekipa da bismo uspjele da pariramo samo dan nakon utakmice koju smo igrale sa Grčkom. Igračice su bile iscrpljene , ali ovo je veliko takmičenje i to je očekivano. Izgubile smo čak 20 lopti, a Italija je to iskoristila i poentirala uvijek kada bi mi gubili loptu", kazala je selektorka Jelena Škerović

"Kada smo smanjivali razliku, one bi odigrale dobru odbranu, a mi pritom nismo pogodile neke lake šuteve. Imamo dan odmora i vremena da se pripremimo za meč u nedjelju sa Srbijom",analizirala je Škerović.

U obje utakmice na šampionatu na očekivano visokom nivou bila je samo Milica Jovanović.

"Protiv Grkinja smo odigrale dobro, juče to nismo uspjele da ponovimo. Italija igra sa velikim brojem igračica, pa presinguju svih 40 minuta. Ipak, nismo smjele da dozvolimo da izgubimo 20 lopti. Ovo je veliko takmičenje i traži da se odigra pametnije i mirnije", smatra Jovanović.