Atlanta povela protiv Milvokija u finalu Istočne konferencije, 48 poena Janga

Atlanta sada ima šest pobeda i dva poraza na gostovanjima u plej-ofu ove sezone, dok je Milvoki pretrpio prvi poraz na domaćem terenu ove sezone u doigravanju

4500 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkaši Atlante poveli su sa 1:0 protiv Milvokija u finalu plej-ofa Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas pobijedili sa 116:113.

Atlantu je predvodio Trej Jang sa 48 poena, 11 asistencija i sedam skokova. On je 4,6 sekundi prije kraja pogodio oba slobodna bacanja kojima je obezbijedio pobjedu.

Atlanta sada ima šest pobeda i dva poraza na gostovanjima u plej-ofu ove sezone, dok je Milvoki pretrpio prvi poraz na domaćem terenu ove sezone u doigravanju.

"Kada sam poha]ao srednju školu, uvijek sam voleo da igramo na gostujućem terenu. Volim da igram pred protivničkom publikom, to ti daje osjećaj da si zaista sa svojom ekipom, mislim da to zbližava ekipu", naveo je Jang, kome su dva poena nedostajala da izjednači rekord karijere.

Tre Jang
foto: Sofascore

U pobedi Atlante Klint Kapela učestvovao je sa 12 poena, od kojih je postigao poene 29,8 sekundi prije kraja za vo]stvo od 112:111. On je imao i 15 skokova.

Džon Kolins postigao je 23 poena uz 15 skokova, a Kevin Huerter dodao je 13 poena. Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postigao je četiri poena, uz tri skoka, tri ukradene lopte i dvije asistencije. On je bio starter, a u njegovoj igri se vidjelo da i dalje ima problema sa koljenom.

Hoksi nisu pobijedili u jednoj utakmici finala plej-ofa Istoka, otkako su se preselili u Atlantu 1968. godine. Igrali su u finalu konferencije 2015. godine, ali tada ih je pobijedio Klivlend sa 0:4.

U ekipi Milvokija Janis Adetokunbo postigao je 34 poena, uz 12 skokova, devet asistencija, dvije blokade i dvije ukradene lopte, a Džru Holidej 33 poena uz 10 asistencija.

Kris Midlton utakmicu je završio sa 15 poena, a u samoj završnici promašio je "trojku" za izjednačenje. On je promašio svih devet pokušaja za tri poena. Bobi Portis dodao je 11 poena i osam skokova, a Bruk Lopez sedam poena.

Druga utakmica na programu je u noći izme]u petka i subote u Milvokiju. Serija se igra na četiri pobjede.

Bonus video: