Obradović: Odluka je bila laka, vratio sam se u Partizan zbog emocija

„Što se tiče ambicija, one su najveće moguće. Svjestan sam šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Jedino što nas interesuje je da probamo da se vratimo, da budemo neko ko će da bude sastavni dio Evrolige. Partizanu je tamo mjesto i Partizan to zaslužuje”, rekao je novi trener Partizana Željko Obradović na predstavljanju u Beogradu

8467 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Betaphoto
Foto: Betaphoto

Novi trener košarkaškog kluba Partizana Željko Obradović rekao je danas da je svjestan šta se od njega očekuje, da su ambicije najveće i istakao da mu je želja da „crno-bijeli” budu sastavni dio Evrolige.

„Ono zbog čega sam se vratio je nešto što dolazi iznutra, to su emocije. Zaista se osjećam veoma srećno i ponosno”, rekao je Obradović na predstavljanju u Beogradu.

Obradović, koji se poslije 29 godina vratio u Partizan, naveo je da je stalno bio u kontaktu sa „crno-bijelima”, da je uvijek pokušavao da pomogne klubu.

„Viđao sam se sa Ostojom (Mijailovićem) mnogo puta, on je uspio da neke stvari sredi u klubu, prije svega finansijski i sad svi zajedno treba da vratimo Partizan tamo gdje pripada”, rekao je Obradović.

On je istakao da svi moraju da imaju u vidu istoriju kluba i naveo da u Evropi ne postoji klub koji je „dao toliko igrača koji su osvojili toliko trofeja i koji su toliko bitni u evropskoj i svjetskoj košarci”.

Kako je rekao, jedini klub koji je u tom rangu je „možda Real Madrid”.

„Za mene je ova odluka prilično laka, bez obzira što Zoran (Savić) kaže da je trebalo vremena. Prošle sedmice, kada smo se našli i razgovarali, razgovor je trajao dva-tri sata i poslije tog razgovora sam odlučio”, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da smatra da su treneri i rukovodioci klubovi odgovorni za stvari koje se dešavaju i obećao je da će uraditi sve da se spuste tenzije u regionalnoj košarci.

„Bilo je mnogo tenzije, da ne pominjem između koga, kojih klubova i to ni za koga nije dobro. Mi treba da radimo na unaprjeđenju košarke. Da mi budemo ti koji ćemo praviti dobru atmosferu, gdje će svi koji vole košarku da prepoznaju da se dešavaju druge stvari”, rekao je Obradović.

On je istakao i da bi volio da Evroliga u jednom trenutku prepozna da na prostoru bivše Jugoslavije ima klubova koji su zaslužili da budu stalni učesnici tog takmičenja.

„To je najveća želja koju imam”, rekao je on.

„Što se tiče ambicija, one su najveće moguće. Svjestan sam šta znači moj dolazak u Partizan i šta se očekuje. Jedino što nas interesuje je da probamo da se vratimo, da budemo neko ko će da bude sastavni dio Evrolige. Partizanu je tamo mjesto i Partizan to zaslužuje”, rekao je Obradović.

Prema njegovim riječima, dosta ljudi mu je posljednjih dana reklo da je njegov potez rizičan.

„Nije ovo rizik. Vraćam se u nešto što volim i jedva čekam da počnem da radim. Ogromna želja postoji da krenem da radim sa igračima. U ovom trentuku je najveći izazov za nas da napravimo tim koji će biti konkurentan”, rekao je Obradović.

„Ne mogu ništa drugo da obećam. Mogu da obećam samo rad, da ćemo sve uraditi da vratimo Partizan tamo gdje mu je mjesto i da ću ja biti izuzetno zadovoljan na kraju sezone ako sjednemo i ako budemo rekli da smo uradili sve što je bilo u našoj moći”, dodao je Obradović.

Željko Obradović je bez angažmana bio od 2020. godine, kada je napustio Fenerbahče.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri 61-godišnji stručnjak osvojio je devet titula prvaka Evrope, a prvu je uzeo sa Partizanom u sezoni 1991/92.

Karijeru je kao trener počeo u Partizanu od 1991. do 1993. godine, zatim je vodio Huventud, Real Madrid, Beneton, da bi 1999. godine prešao u Panatinaikos, koji je vodio do 2012. godine.

Od 2013. godine bio je na klupi turskog Fenerbahčea, sa kojim je četiri godine kasnije došao do svoje devete titule u Evroligi.

Bonus video: