Pol Džordž ostavio Kliperse u igri: Mi ne bacamo peškir

Ekipu iz Los Anđelesa predvodio je Pol Džordž sa 41 poenom, što je njegov rekord karijere u plej-ofu

4423 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Košarkaši Los Anđeles Klipersa smanjili su na 3:2 protiv Finiksa u finalu plej-ofa Zapadne konferencije u NBA ligi, pošto su pobijedili peti meč sa 116:102.

Ekipu iz Los Anđelesa predvodio je Pol Džordž sa 41 poenom, što je njegov rekord karijere u plej-ofu, a imao je i 13 skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte.

On je postigao 20 poena u trećoj četvrtini, a šutirao je iz igre 15/20, uključujući šut za tri poena 3/6.

stat
foto: Sofascore

Klipersi su vodili 15 razlike u prvom poluvremenu, a Sansi su poveli u trećoj četvrtini sa 62:61 poenima Krisa Pola. Klipersi su odgovorili sa 10 narednih poena, kada su počeli da ubaciju trojke. Džordž je ubacio dvije uzastopne, a zatim je za tri pogodio i Patrik Beverli za vođstvo 82:70.

Finiks je u završnici uspio da se primakne na 94:98, ali je ekipa iz Los Anđelesa odgovorila serijom 10:2 poslije koje je sačuvala prednost i izbegla eliminaciju iz finala.

"Ako žele da završe ovu seriju, moraće za to da rade. Mi imamo snažan mentalitet, nismo željeli da odustanemo. Nismo htjeli da bacimo peškir. Oni moraju da nas pobijede", rekao je Džordž.

Redži Džekson u pobjedi je učestvovao sa 23 poena, Markus Moris sa 22, a Demarkus Kazins sa 15. U timu nije bilo Kavaja Lenarda i Ivice Zubca. To je prva utakmica u posljednje dve godine koju je propustio hrvatski košarkaš.

U ekipi Finiksa najefikasniji je bio Devin Buker sa 31 poenom, a Kris Pol postigao je 22 poena uz osam asistencija.

Naredna šesta utakmica igra se u noći između srijede i četvrtka u Los Anđelesu.

Bonus video: