Ulaganje u budućnost košarke: Održan kamp za pionire

Organizovan je turnir koji je okupio četiri tima, tri sastavljena od igrača iz regija rođenih 2007. i četvrta selekcija od košarkaša rođenih 2008

2302 pregleda 6 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaški savez Crne Gore je od 25. do 27. juna okupio najbolje pionire u zemlji.

Selektor Bojan Bakić sa saradnicima radio je sa 40 dječaka iz sve tri regije.

Organizovan je turnir koji je okupio četiri tima, tri sastavljena od igrača iz regija rođenih 2007. i četvrta selekcija od košarkaša rođenih 2008.

"Raduje me odziv, pozitivan duh kod djece i naravno to što smo vidjeli da imamo potencijal. Dalji plan je da selektujemo 16 dječaka, koji će biti dio kampa od prvog do sedmog jula. Imaćemo i pripreme u avgustu za turnir u Sloveniji to je nezvanično prvenstvo Evrope dječaka do 14 godina. Imamo potencijal i sada je neophodan rad i posvećenost", poručio je Bakić i dodao:

"Zahvaljujem se direktoru i svima u organizaciji, koji su omogućili da plan realizujemo i stimulišemo djecu da nastave da rade i napreduju."

To što će pioniri, kao najmlađa selekcija imati više okupljanja tokom ovog ljeta pokazatelj je da će se posebna pažnja posvetiti podmlatku. Tako će selektori imati priliku da prate razvoj igrača.

"KSCG je ulaganje u razvoj mladjih reprezentativnih selekcija prepoznao kao jedan od prioriteta u svom radu. Naime, vrijedno smo radili na kreiranju koncepta koji će našoj najmlađoj reprezentativnoj selekciji omogućiti veći broj zajedničkih treninga i utakmica sa selektorom Bakićem i njegovim pomoćnicima. Puna podrška i savjeti predsjednika Nikole Pekovića nam daju vjetar u leđa da nastavimo dalje i ostvarimo ciljeve koje smo zacrtali", istakao je nakon kampa direktor reprezentacija Filip Patković.

Bonus video: