Orlandu malo sjajni Vučević, Boston preko produžetka do nastavka niza

Vučević nije imao dovoljnu podršku u timu Frenka Vogela, kome je ovo bila posebno značajna utakmica jer je pet sezona upravo sa klupe vodio "Pejserse".
62 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Reuters
Nikola Vučević, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.11.2017. 08:02h

Odlična partija crnogorskog centra Nikole Vučevića nije bila dovoljna da Orlando ostvari pobjedu nad Indijanom.

Vučević je imao 25 poena i 13 skokova, a pogodio je 11 od 19 šuteva, od čega tri trojke.

Vučević nije imao dovoljnu podršku u timu Frenka Vogela, kome je ovo bila posebno značajna utakmica jer je pet sezona upravo sa klupe vodio "Pejserse".

Upravo je "osvetnik" iz Indijane imao glavnu ulogu u pobjedi na Floridi, a to je Viktor Oladipo kog je Orlando trejdovao prije početka prošle sezone u Oklahomu, da bi ove godine se vratio u državu gdje je igrao na koledžu.

Oladipo, koji igra kao preporođen, je imao 29 poena, devet skokova i nevjerovatnih sedam ukradenih lopti.

Dvajt Hauard je podsjetio na slavne dane i vodio Šarlot do pobjede nad Minesotom. D12 je imao 25 poena i 20 skokova, a u "Vulvsima" je Džamal Kroford imao 19 poena sa klupe.

Klivlend je konačno izašao iz krize i slavio peti put u nizu nad odličnim Detroitom. LeBron Džejms je sve riješio u prvoj četvrtini kada je ubacio 16 od svojih 18 koševa, a Kavalirsi su ubacili čak 11 trojki u prvom poluvremenu.

Ruki Ben Simons je sa 27 poena predvodio Filadelfiju do trijumfa nad Jutom, a Njujork je produžio katastrofalnu seriju Los Anđeles Klipersa koja je sada na devet poraza zaredom i to najviše uz pomoć Kristapsa Porzingisa koji je ubacio 25 koševa.

I Memfis je produžio sopstvenu seriju poraza na pet, porazom od Portlanda koji je imao raspoloženi tandum Mekalum-Lilard koji su zajedno dali 45 poena.

Bredli Bil je ispisao istoriju kao najmlađi igrač koji je ubacio 700 trojki u NBA, a to je krunisao pobjedom njegovog Vašingtona nad Milvokijem.

Denver nije mogao da računa na pomoć trenera i dvojice startera, ali su slavili protiv očajnog Sakramenta. Ključna je bila serija u trećoj četvrtini, a Nikola Jokić je imao 16 poena i 14 skokova. Njegov zemljak Bogdan Bogdanović je upisao 10 koševa.

Oklahoma nikako da se sastavi iako ima tri superstara, a nije im pomoglo ni isključenje DeMarkusa Kazinsa protiv Nju Orleansa. Entoni Dejvis je imao 36 poena i 15 skokova, a Oklahoma samo raspoložen trio predvođen Vestbrukom koji je imao tripl-dabl pa su "Pelikani" uspjeli da izađu na kraj.

Boston je iznenađujuće morao da igra produžetke protiv Dalas, ali je Kajri Irving u tom periodu ubacio 10 poena, a ukupno čak 47 i "Kelti" su produžili seriju pobjeda na 16.

Kad igraju San Antonio i Atlanta u Teksasu ishod je unaprijed poznat. Sparsi su pobijedili 20. put u nizu protiv Atlante kada igraju kući, a LaMarkus Oldridž gura ekipu koja čeka povratak Kavaja Lenarda.

Bonus video: