Zvezdo i Monako - "alhemičar" nastavlja misiju u Monte Karlu

Mitrović se prošlog ljeta vratio u Monako nakon dvije sezone u Asvelu, tokom kojih je osvojio titulu i Kup Francuske

4151 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Eurocup
Foto: Eurocup

Zvezdan Mitrović - alhemičar senzacionalnog uspjeha Monaka - potpisao je novi ugovor na još tri godine sa klubom iz Kneževine.

Crnogorski trener, koji je vodio Monako do trijumfa u Evrokupu i plasmana u Evroligu, kazao je da je imao ponude, koje su finansijski bili bolje, ali da je presudila želja da ostane u klubu u kome se osjeća kao kod kuće.

"Bilo je logično da nastavim. Bilo je ponuda, boljih ponuda, ali moja karijera u Monaku je više od običnog posla. Ovo je veća dimenzija, osjećam kao da smo zajedno gradili kuću, zajednički dom. Krenuli smo zajedno iz druge lige, rasli smo, sazrijevali, počeli da sanjamo i na kraju dosanjali. Novi ugovor je prirodan proces, saradnja na još tri godine je znak zajedničke želje da vežemo naše sudbine", kazao je Mitrović.

On je na kraju sezone treći put u karijeri izabran za najboljeg trenera u Francuskoj, iako je njegov tim u prvenstvu zaustavljen u polufinalu plej-ofa, u duelu sa Dižonom.

Mitrović se prošlog ljeta vratio u Monako nakon dvije sezone u Asvelu, tokom kojih je osvojio titulu i Kup Francuske.

U prvom mandatu u Monaku, vratio je klub u prvu ligu poslije 24 godine, osvojio tri uzastopna Liders kupa, a igrao i finale FIBA Lige šampiona i finale prvenstva Francuske, u kojima je poražen od AEK-a, odnosno Le Mana.

Bonus video: