Nova i neprepoznatljiva Španija: Crna Gora ne mora da strahuje od "furije"

Selektor Serđo Skariolo nije mogao da računa ni na jednog igrača sa nedavno završenog Eurobasketa, ali sastav "furije" nije sastavljen isključivo od debitanata - 16 igrača na koje selektor računa upisali su ukupno 71 nastup u nacionalnom timu, s tim da je Fran Vaskes sam odirao 33 utakmice
90 pregleda 2 komentar(a)
Skariolo, Foto: Marca.com
Skariolo, Foto: Marca.com
Ažurirano: 20.11.2017. 15:11h

Košarkaška reprezentacija Španije počela je danas pripreme za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

To je, kako je naglasila "Marka", neka nova i neprepoznatljiva Španija.

Selektor Serđo Skariolo nije mogao da računa ni na jednog igrača sa nedavno završenog Eurobasketa, ali sastav "furije" nije sastavljen isključivo od debitanata - 16 igrača na koje Skariolo računa za mečeve sa Crnom Gorom i Slovenijom upisali su ukupno 71 nastup u nacionalnom timu, s tim da je Fran Vaskes, 34-godišnji igrač Tenerifa, sam odirao 33 utakmice.

Vaskes je igrač i sa najvećom reputacijom u timu, nekada je igrao za Barselonu, Unikahu, Gran Kanariju...

Vaskes je, međutim, odavno veteran, nema značajnu ulogu u ACB ligi.

Zapravo, nijedan igrač, koji će nastupiti u "Morači" nije lider svog tima, a samo petorica sa Skariolovog spiska igraju više od 20 minuta prosječno u svojim klubovima.

To su veterani Serđi Vidal (Huventud), Kino Kolom (Uniks) i Albert Oliver (Gran Kanarija), koji sa 39 godina debutuje u nacionalnim timu.

Čak sedmorica igraju u prosjeku ispod 15 minuta.

Samo Kolom (13), Haime Fernandes (10), Serđi Garsíja (10) i Oliver (10) prosječno postižu više od deset poena.

Španija, koja dolazi u Podgoricu, nije, dakle, toliko moćna, nije ni nepobjediva, ali rangiranje na B, C ili D sastav jedne od najvećih košarkaških sila Evrope, bilo bi potcjenjivanje rivala, ili precjenjivanje sopstvenih mogućnosti...

Bonus video: