Basket se vratio u Crnu Goru, košarka u kolicima promovisana u Podgorici

Organizacija "3X3 Montenegro" organizovala je i niz pratećih manifestacija, kao što je revijalni meč košarke u kolicima, koji su igrali KK Paramount i sportski novinari

2697 pregleda 0 komentar(a)
Foto: 3X3 MONTENEGRO
Foto: 3X3 MONTENEGRO

Nova sezona 3X3 košarke u Crnoj Gori otvorena je u Podgorici.

U takmičatskom dijelu basket turnira učestvuje 18 ekipa, raspoređenih u šest grupa.

Organizacija "3X3 Montenegro" organizovala je i niz pratećih manifestacija, kao što je revijalni meč košarke u kolicima, koji su igrali KK Paramount i sportski novinari.

"Okupili smo se, kako bi učestvovali na ovom prelijepom događaju. Zahvalnost Glavnom gradu Podgorica i Sekretarijatu za kulturu i sport što je omogućio da se organizuje jedan ovakav turnir, kao i organizaciji 3X3 Montenegro, koja nas je pozvala da učestvujemo kao osobe sa invaliditetom na ovakvom turniru. Ovo je sjajna prilika da pokažemo i promovišemo košarku u kolicima, koja je jedan od fizički najzahtjevnijih sportova, ne samo osoba sa invaliditetom, nego uopšte", kazao je Vlado Nikolić iz KK Paramount.

,,Drago mi je što mogu da vas pozdravim ispred Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, organizatora ove lijepe manifestacije. Drago mi je što vidim tu sve generacije, a posebno mi je drago što smo ugostiti KK Paramount, osoba sa invaliditetom, pokazali humanu stranu. Kompletan iznos od kotizacija za takmičenje ide u humanitarne svrhe JU Kakaricka Gora. Siguran sam da je ovo prava priča i da na pravi način promoviše zdrave stilove života i Glavni grad u cjelini", kazao je Miloš Antić iz Sekretarijata za kulturu i sport Podgorice.

Kada je riječ o takmičarskom turniru, nagradni fond je 1.500 eura.

Bonus video: